slogan

Per ongeluk in slaap gevallen met make-up op? Dit moet je doen!

Je hebt het vast weleens meegemaakt; je word wakker en hebt nog een flinke laag make-up op je gezicht zitten. Blame it on een wilde stapavond of lange vermoeide dag. Maak jij je er ook wel eens schuldig aan? Probeer dan vooral onderstaande stappen te volgen om je huid zo min mogelijk schade aan te richten. 

Gezicht reinigen

1. Begin met je ogen

Haal je watjes en make-up remover maar tevoorschijn begin met je smokey eye. Het verwijderen van je oogmake-up is namelijk de eerste cruciale stap. Vele soorten oogschaduw kunnen zeer irriterend zijn voor de huid van je ooglid. Daarnaast kunnen de deeltjes ook in je ogen terechtkomen, met een vergrote kans op chronische irritatie aan het hoornvlies. Dat laatste geldt ook voor mascara.

2. Daarna volgt de rest

Zodra de huid rondom je ogen gereinigd is, kun je beginnen aan de rest van je make-up. Was vervolgens je gezicht om je poriën te laten ‘ademen’.

3. Vermijd scrubben of te hard poetsen

Doordat je je make-up een tijdje gedragen hebt, kan je huid een al een beetje verstopt of geïrriteerd zijn. Je huid zal je dankbaar zijn als je er zorgvuldig mee omgaat.

4. Stoom je gezicht

Voel je na een wild avondje stappen een puistje opkomen? Stoom je gezicht om je poriën te openen. Breng vervolgens een lichte crème aan, waardoor je huid wel nog de kans krijgt om te luchten.

5. Vermijd make-up voor de rest van de dag

Je doet er goed aan om je huid de rest van de dag met rust te laten. Moet je toch nog ergens heen en kan je niet zonder make-up? Wacht dan tot het allerlaatste moment en breng vooral een dun laagje make-up aan.

Lees ook: De onverwachte manier om je make-up te verwijderen

Bron: InStyle, Beeld: iStock