Deze romantische films nemen je mee op vakantie.

Op vakantie lijkt alles romantischer. Pittoreske stadjes, zonsondergangen, alcohol en het strand zorgen voor net wat meer kriebels in je buik. Ook filmmakers dachten daar zo over. Veel romantische komedies gaan namelijk over vakantie. Maar welke zijn het leukst? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Titanic
Dit verhaal kennen we allemaal. Rose (Kate Winslet) wordt door haar familie gedwongen om te trouwen met Cal Hockley. De jonge vrouw wil dit niet en besluit zelfmoord te plegen tijdens de eerste tocht van de Titanic over de Atlantische Oceaan. Ze wordt echter gered door Jack (Leonardo DiCaprio), een derde klasse-passagier. Ze worden ontzettend verliefd en besluiten er samen vandoor te gaan als ze in Amerika aankomen. Maar dan raakt het schip de wereldberoemde ijsberg…

Just Married
Sarah (Brittany Murphy) en Tom (Ashton Kutcher) zijn dolverliefd en besluiten met elkaar te trouwen. Sarah’s vrienden en rijke familie staan niet achter haar beslissing. De twee gaan naar Europa voor hun honeymoon, maar de ouders van Sarah gooien roet in het eten. Ze sturen Sarah’s ex Peter naar hetzelfde hotel met als doel de twee uit elkaar te drijven.

Dear John
Een jonge soldaat keert tijdens zijn verlof terug naar zijn geboorteplaats. Daar wordt hij verliefd op Savannah (Amanda Seyfried). De twee hebben de meest romantische tijd van hun leven, maar aan elke vakantie komt een eind. John wordt weer uitgezonden en de twee houden contact via brieven. De lange afstand zorgt voor meer problemen dan verwacht.

The Proposal
Redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar assistent Andrew om zich met haar te verloven. Als hij dat niet doet, verliest hij zijn baan. Hij gaat akkoord, maar onder een voorwaarde: samen gaan ze naar eigenzinnige familie van Andrew in Alaska. Daar krijgt het verhaal een andere wending.

Letters To Juliet
Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Tijdens de vakantie vindt ze een ‘Letter to Juliet’, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Ze gaat opzoek naar de geliefden uit de brief.

The Holiday
Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) zitten allebei in de put. Om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen besluiten ze twee weken van huis te wisselen (Iris woont in Engeland en Amanda in Amerika). Beide worden ze verliefd.

Wat vind jij de leukste romantische film over vakantie?