Ovenschotel met kip en spinazie

In het kader van lekker makkelijk en niet veel tijd over na een drukke werkdag, vandaag weer een recept dat ik moet dele...

In het kader van lekker makkelijk en niet veel tijd over na een drukke werkdag, vandaag weer een recept dat ik moet delen met jullie.

Dit recept is, na de Mac and Cheese, al heel lang favoriet bij ons. Voor mij, omdat ik het de avond van te voren klaar kan maken. Voor de kinderen, omdat het lekker romig is. Alléén voor dit recept stap ik ook graag af van mijn geloof; “koken zonder kant-en-klare producten”.

Dit is ook zo’n handige ovenschotel die je kan maken voor iemand die midden in een verbouwing zit, net bevallen is, ziek is, of om wat voor een andere reden zelf even niet kan koken. Lekker met erbij stokbrood of “al dente” fusilli.

Ovenschotel met kip en spinazie

Ingrediënten (4 pers.):
600 gr. kipfilethaasjes
1 kg verse bladspinazie
1 doosje champignons, gesneden in plakjes
1 blikje Unox champignon crèmesoep (waaraan je water moet toevoegen)
100 gr. geraspte kaas
3 el olijfolie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Roerbak de spinazie. Leg de spinazie op de bodem van een ovenschaal. Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de kipfilethaasjes (zonder zout) aan beide kanten ca. 1 min. Leg de kip op de spinazie.

Bak de champignons in het bakvet van de kipfilet gaar. Voeg de inhoud van het blik champignon crèmesoep toe. Vul het lege soepblik voor de helft met water. Voeg dit toe aan de saus. Roer nu alles goed door totdat er een gladde dikke saus ontstaat. Laat even zachtjes koken. Zout toevoegen is niet nodig. Verdeel de saus over de kipfilet en bestrooi met geraspte kaas.

Zet de ovenschaal gedurende 25 min. in de oven of totdat de kaas goudbruin is geworden.
Van te voren maken? Dan de ovenschaal afgedekt en koel bewaren en voor gebruik 25 min. in de oven garen.

Tip: van deze champignon crèmesoep maak je in een handomdraai ook een lekkere ragoût.

Ingrediënten:
ui, gesnipperd
kipfiletblokjes
champignons, gesneden
1 blikje Unox champignon crèmesoep (waaraan je water moet toevoegen)
1/2 pakje boursin
verse peterselie
peper
olijfolie

Bereiden:
Olie verhitten, ui fruiten, kipfiletblokjes bakken, gesneden champignons toevoegen en even mee bakken. Blikje soep en 1/2 blikje water erbij. Roeren totdat de gewenste dikte is ontstaan. Indien nodig meer water toevoegen. 1/2 pakje boursin erdoor roeren en een handje gesneden verse peterselie. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. Serveer er rijst bij.

Laatste nieuws