Waarom iedereen citroenen invriest

Op deze herfstachtige maandag hebben wij weer een mooie huis-tuin-en-keuken tip voor je. Want wist jij dat je citroenen...

Op deze herfstachtige maandag hebben wij weer een mooie huis-tuin-en-keuken tip voor je. Want wist jij dat je citroenen het beste kunt invriezen?

Schil

Wanneer je citroenen invriest, krijgen ze een heel andere smaak. Hierdoor wordt ook de schil lekker, en die moet je juist eten.

Here’s why. De schil van een citroen bevat 5 tot 10 (!) keer meer vitaminen dan het citroensap. Je moet dus eigenlijk gewoon de héle citroen eten, zowel de binnenkant als de buitenkant.

Eten

Nu denk jij vast: Waarom zou ik in hemelsnaam een citroen gaan eten? Nou, we kunnen je vertellen dat het eten van de gele vrucht véél voordelen heeft. Zo bevatten citroenen anti-kanker eigenschappen, helpen ze bij het vrijgeven van gifstoffen, kunnen ze bacteriën bestrijden, werken ze tegen parasieten en wormen, reguleren ze de bloeddruk én zijn ze ook nog eens goed tegen stress en depressie.

Rasp

Leg je (organische) gewassen citroenen in de vriezer en haal ze eruit als ze bevroren zijn. Rasp de citroen en voeg de stukjes toe aan salades, ijs, soepen, granen, noedels, je favoriete drankje of iets anders. Je zult een heel andere smaak proeven!

Bron: Healthy Life Tricks, beeld: Sanoma beeldbank

Laatste nieuws