Vrouw ontdekt dat vader wrede moordenaar is

Voor vrouwen is hun vader vaak de ‘held’ in hun leven en zetten ze hem dan vaak op een voetstuk. Renee McBryde hoorde da...

Voor vrouwen is hun vader vaak de ‘held’ in hun leven en zetten ze hem dan vaak op een voetstuk. Renee McBryde hoorde daar ook bij en in haar ogen was haar vader Michael Caldwell dan ook een geweldige man. Toch kwam ze er op zesjarige leeftijd achter dat haar vader allesbehalve de man was die ze altijd in gedachte had.

CEO

Als klein meisje werd Renee opgevoed met de gedachte dat Michael de CEO was van het bedrijf Cottee’s Cordial, maar volgens haar moeder en nanny was het altijd zo druk dat hij de fabriek van de drankenfabrikant nooit kon verlaten. Dat was dan ook de reden dat Renee haar vader nog nooit echt had ontmoet. Juist doordat Renee haar vader nooit zag, was ze extra blij dat ze op zaterdag haar vader mocht bellen van nanny. De twee spraken over school, grootouders en Michael gaf vaak het woord aan zijn zogenaamde collega’s om hen te laten vertellen wat voor goede man hij was. Toch besloot hij op een gegeven moment te vertellen hoe het echt zat.

Gevangenisstraf

“Hij had beslist dat de waarheid naar boven moest komen en onthulde dat hij niet bij Cottees werkte. Hij wilde me zien, maar dat betekende wel dat hij eerlijk moest zijn”, vertelt Renee. Uiteindelijk bekende Michael dat hij zijn dochter elke zaterdag vanuit de gevangenis belde, waar hij een levenslange gevangenisstraf uitzat. Hij bleek in 1981 samen met een vriend een minderjarige man vermoord te hebben. Renee kon het zich destijds niet voorstellen, maar toen ze ouder werd snapte ze wat voor verschrikkelijke dingen hij had gedaan.

Bewijsdrang

Na de bekentenissen van haar vader, bracht de nanny de moeder van Renee op de hoogte van de geheime telefoongesprekken die elke zaterdag plaatsvonden. Toen ze haar vader op haar achtste ontmoette, voelde ze zich enigszins geïntimideerd. “Ook al deed hij er alles aan zodat ik me op mijn gemak zou voelen”. Haar heftige jeugd gaf Renee de enorme dwang om zich te bewijzen. “Ik wilde tonen dat ik meer was dan de dochter van een moordenaar”. Haar ervaringen heeft ze dan ook gedeeld in het boek ‘The House of Lies’, waarin ze onder andere over haar vader, de huidige relatie met haar ouders en haar identiteitscrisis schrijft.

Lees ook: Na 28 jaar verbreekt man die ouders vermoordde het stilzwijgen

Bron: HLN.be Beeld: iStock

Laatste nieuws