Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit is waarom vliegtuigvoedsel anders smaakt

In een vliegtuig smaakt niets heel lekker en wat je ook eet, het smaakt toch anders in de lucht dan met voeten op aarde....

Dit is waarom vliegtuigvoedsel anders smaakt

In een vliegtuig smaakt niets heel lekker en wat je ook eet, het smaakt toch anders in de lucht dan met voeten op aarde. Raar, want toch worden dezelfde ingrediënten gebruikt. Hoe het kan dat vliegtuigvoedsel anders smaakt? Wij hebben het antwoord.

Up in the air

Al heb je je koffer nog zo vol gepakt, wanneer je in een vliegtuig stapt neem je je smaakpapillen en je reukvermogen letterlijk niet mee op reis. Ons gevoel voor zout- en zoetheid daalt zodra we de drukcabine betreden. Hoe hoger je up in the air gaat, hoe minder smaak je proeft. Dit komt door 3 dingen:

1) de vochtigheidsgraad daalt en dit staat in direct verband met je reukvermogen. Hoe hoger je vliegt, hoe droger de lucht wordt en hoe minder je gaat ruiken.

2) de combinatie van droge lucht en lage drukstaan in direct verband met je smaak en laten je smaakvermogen met 30% dalen

3) achtergrondgeluidenuit onderzoek is gebleken dat eten minder goed smaakt als er veel achtergrondgeluiden zijn, zoals in dit geval de vliegtuigmotor.

Daarnaast is er nog een belangrijk detail: vliegtuigen kunnen vanwege de veiligheid alleen gebruik maken van conventionele ovens. Met deze ovens wordt er hete, droge lucht over het eten geblazen. Dat is wat anders dan een heteluchtoven of een grill en maakt je eten een stuk droger, niet heel lekker dus... Des te meer reden om na de landing gewoon lekker uit eten te gaan!

Bron: BBCBeeld: Sanoma beeldbank