Waarom je vers gekookte pasta niet mag afgieten

Omdat ook wij op de redactie keukenprinsessen in de dop zijn en elke dag nog nieuwe foefjes leren, komen we zo nu en dan...

Omdat ook wij op de redactie keukenprinsessen in de dop zijn en elke dag nog nieuwe foefjes leren, komen we zo nu en dan handige tips en tricks tegen. Natuurlijk delen we deze graag met je. Op het menu van vandaag: Spaghetti.

Afgieten

Het is een kitchen crime die velen van ons begaan: spaghetti afgieten en afblussen met koud water. Dit is namelijk helemaal niet goed. Wanneer je de vers gekookte pasta even “laat schrikken” onder de koude kraan spoel je het zetmeel van de slierten af. Nu denk jij misschien: nou en? Nou, dat zetmeel zorgt ervoor dat de saus die je er daarna overheen giet wat romiger wordt. Bovendien wordt de saus door het zetmeel beter aan de spaghetti gebonden. Onze tip: na het afgieten de spaghetti direct mixen met de saus, zo gaat ‘ie niet kleven.

Oja, wil je een koude pasta salade maken, dan is afblussen met koud water natuurlijk wel goed.

Lees ook: Recept: Spaghetti Bolognese

Bron: HLN.be

Laatste nieuws