Recept: Tom kha kai zoals die van Maria Tailor

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: De tom kha kai, net zoals die van de vrouw achter kledinglabel Tailor&Elbaz by Maria Tailor, Maria Tailor.

Men neme…

1 blik kokosmelk (4 dl)
0,5 liter kippenbouillon
200 gram gesneden kipfilet
5 dunne (2,5 mm) plakjes laos
1 stengel citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm)
3 blaadjes citroenblad
4 eetlepels vissaus
2 takjes klein gesneden bladkoriander
2 fijn gesneden bosuitjes
2 kleine rode pepers
2 eetlepels limoen- of citroensap
150 gr gesneden champignons

Aan de slag

De basis is de kippenbouillon. Roer de helft van de kokosmelk met de laos, citroengras, de pepertjes en citroenblad en de verse stukjes kipfilet door de kippenbouillon en laat het geheel 5 minuten koken. Voeg de rest van de kokosmelk toe en verwarm dit tot het net heeft gekookt. Daarna de champignons, limoen- of citroensap en de vissaus toevoegen en nog even doorwarmen. Serveertips: Verdeel het mengsel van de gesneden verse korianderblaadjes en bosuitjes over vier soepkommen en giet daar de soep overheen

Bron: Smulweb Beeld: Istock

Laatste nieuws