Recept: de ovenschotel van foodblogger Elise Gruppen

Elke week deelt een BN'er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de ovenschotel met melanzane (aubergine) van Elise Gruppen, die samen haar vriendin Nina de Bruijn de foodblog Chickslovefood.com runt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

– 2 aubergines
– 3 tomaten
– 4 eetlepels olijfolie
– 350 gr tomatensaus
– 250 gr mozzarella
– 100 gr Parmezaanse kaas
– 75 gr bloem
– 15 gr basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pak vervolgens een snijdplank en snijd de aubergines in plakken van een halve centimeter dik. Snijd ook de tomaten en de mozzarella in plakken. Breng de aubergines op smaak met wat peper en zout en haal deze door de bloem.

Verhit telkens een eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergines (in ongeveer 4-5 minuten) aan beide kanten goudbruin. Let op dat de aubergines niet helemaal gaar hoeven te zijn, aangezien ze ook de oven nog in gaan.

Vet vervolgens een ovenschaal in. Bouw de schotel op in lagen: eerst een laag aubergine, dan een laag tomaat en herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Schenk vervolgens de tomatensaus over het gerecht en beleg deze tot slot met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas.

Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Serveer het gerecht met wat brood en bon appétit!

Laatste nieuws