Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: Het gezonde ontbijtje van Nienke van den Berg

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Recept: Het gezonde ontbijtje van Nienke van den Berg

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: het ontbijtje van Zappelin presentatrice Nienke van den Berg.

Ingrediënten

- 300 gram havervlokken- 100 gram biologische cornflakes- 100 gram hazelnoten, in grove stukken gehakt- 1/2 eetlepel kaneel- 4 volle eetlepels biologische honing- 500 gram magere kwark- blauwe bessen- frambozen- bramen- aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier op de ovenplaat en leg de biologische cornflakes, havervlokken, de grof gehakte noten en de kaneel op de bakplaat. Roer het steeds om. Voeg daarna de honing toe en meng het geheel. Zet de ovenplaat in de oven voor +/- 30 minuten. Schep de muesli ondertussen weer een paar keer om zodat het niet gaat aanbranden. Laat de muesli afkoelen en voeg het daarna naar wens toe aan de magere kwark. Voeg naar eigen smaak de blauwe bessen, frambozen, aardbeien en bramen toe.

Eetsmakelijk!

Zie ook: het broodje kip van Lobke Berkhout

Beeld: Sanoma beeldbank