Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: Groene curry met kabeljauw van Pearl Joan

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij al...

Recept: Groene curry met kabeljauw van Pearl Joan

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de groene curry met kabeljauw van Pearl Joan.

Eerst even boodschappen doen voor 2 personen

- Choisam (Chinese groente), 200 gr

- Kokosmelk, 150 ml

- Chinese kool, 200 gr

- Groene currypasta, 100 gr

- Sojasaus in zakje, 2 zakjes

- Noedels, 150 gr

- Kabeljauw filet, 2 stuks

- Zonnebloemolie, 1 el

- Peper & zout, naar smaak

Tijd om te koken

Begin met het koken van 500ml water per persoon. Doe dit in een pan met de deksel erop, zodat de noedels er straks in kunnen. Verhit vervolgens de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met de deksel erop. Dan kan je de Chinese kool 2 minuten roerbakken op middelhoog vuur. Daarna is het tijd om de currypasta toe te voegen en nog 30 seconden te roerbakken. Pak de kokosmelk erbij en roer deze goed door. Na het doorroeren mag je de kokosmelk én 25ml water per persoon toevoegen aan de groente (de kokosmelk kan een beetje gaan klonten, dit is niet erg). Houd de deksel erop en laat het zachtjes koken voor 8 minuten.



In die 8 minuten kan je de steelaanzet van de choisam verwijderen en de rest klein snijden, deze moet er na die 8 minuten namelijk bij samen met de sojasaus en peper. Tijd voor de noedels! Deze kun je tegelijk met de groenten en choisam koken. De noedels duren zo'n 4 minuten. Giet het daarna af en laat dit uitstomen. Voeg de noedels vervolgens toe aan de wok/hapjespan bij de curry.



Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak daarin de kabeljauw, dit duurt 2 tot 3 minuten per kant. Breng deze vervolgens op smaak door het toevoegen van peper en zout. Als de kabeljauw klaar is, kun je alles op je bord leggen.

Smakelijk eten!

Beeld: Hello Fresh