Recept: De favoriete pizza van Margriet Planting

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de pizza met champignons van zangeres Margriet Planting.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

– 250 g pizzamix (Pak van La Tua Farina van 500 g)

– 125 ml water

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 pot Heinz pastasaus, sundried tomatoes (300 g)

– 1 ui

– 125 g champignons

– 1/2 gele paprika

– 100 g ham

– 100 g geraspte kaas

Keukengerei:

– Ingevet bakblik

– Deegroller

Bereiding

Snijden

Zet éérst de oven aan op 220 graden. Snij vervolgens de ui in halve dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Halveer daarna de paprika. Droog de champignons af met een theedoek. Snij de ham en champignons in dunne plakjes.

Het deeg

Meng nu de pizzamix met het water en de olijfolie. Kneedt het deeg drie minuten goed door. Maak het deeg een beetje plat met je handen en strooi er aan beide kanten bloem over. Maak het deeg platter met je deegroller. Leg de bodem vervolgens op de bakplaat in de oven.

Bodem beleggen

Strooi voorzichtig de tomatensaus over de bakplaat, zodat er op elk deel van de pizza evenveel saus zit. Beleg daarna de pizza met de champignons, paprika, ui én ham. Strooi de geraspte kaas er over om de pizza af te maken. Laat de pizza 20 minuten bakken in het midden van de oven.

Voilà, eet smakelijk!

Laatste nieuws