Elke week deelt een BNer haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de pastasalade met zalm van Lisa Vol van OG3NE.
Ingrediënten
300 gram penne (of een andere soort pasta)
200 gram gerookte zalm
250 gram kerstomaatjes
2 stengels lente-ui
Halve komkommer
Klein scheutje olijfolie
2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden
Dille
Kook de pasta zoals aangegeven op het pak (al dente ofwel: beetgaar). Giet de pasta af en spoel na onder de koude kraan.
Doe de pasta vervolgens in een grote kom en doe er een klein scheutje olijfolie bij, even husselen, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken. Snijdt de gerookte zalm in reepjes, halveer de kerstomaatjes, snijdt de komkommer in blokjes en snijdt de lente-ui in ringetjes. Nu de zalm, komkommer, tomaatjes en lente-ui bij de pasta doen. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse keukenkruiden brengen met versgemalen peper en zout. Roer alles goed door elkaar en garneer met verse tijm. Zet de pastasalade in de koelkast tot gebruik