Recept: De hummus van presentatrice Charlotte Labee

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de hummus van presentatrice en eigenaar van Labee-A-Porter, Charlotte Labee.

Ingrediënten

– 5 el sesamzaad
– 2 tenen knoflook
– 200 g kikkererwten (blik)
– 1 el Griekse yoghurt
– 2 el olijfolie
– 3 el citroensap
– 1 mespunt cayennepeper
– 1 mespunt paprikapoeder
– 2 el peterselie

Bereiding:

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 2-3 el vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème. Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met de suiker, cayennepeper, peper en zout. Schep over in een ondiepe kom en vorm met een theelepel een spiraal. Bedruppel met de rest van de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en strooi over de hummus.

Dip met rauwkost, brood of crackers. Mmm, smullen maar!

Beeld: Istock

 

Laatste nieuws