Onthuld: wat is beter, vers of bevroren eten?

Tegenwoordig moet alles zo vers mogelijk zijn en als het kan biologisch, of nog beter: uit eigen moestuin. Spinazie a la...

Tegenwoordig moet alles zo vers mogelijk zijn en als het kan biologisch, of nog beter: uit eigen moestuin. Spinazie a la creme is volgens velen echt een no go. Maar is vers nou echt zoveel beter dan een maaltijd uit de diepvries? Zoals wel vaker, is ook dit een fabeltje. Diepvries voeding is helemaal niet veel slechter dan vers voedsel.

Diepvries soms toch gezonder

Bij bevroren eten denk je al snel aan vissticks, bittergranituur en ijsjes. Toch blijkt diepvries eten niet zo ongezond te zijn als we dachten en in sommige gevallen zelfs gezonder dan vers eten.

Fruit blijkt goed ingevroren te kunnen worden: nadat het fruit geplukt is, zou het 80 procent van zijn vitamine C verliezen. Bij ingevroren fruit blijven vitamines en andere voedingsstoffen gewoon intact, zeggen ze. Voel je dus nooit meer schuldig als je voor de goedkopere diepvries aardbeien kiest, inplaats van verse aardbeien.

Bij vis wordt ook vaak gedacht dat je het vers moet eten, maar vis kan prima ingevroren worden en is daarna nog net zo lekker en gezond. Vis is vis. Bovendien kan ‘verse’ vis van de visboer naar verluidt tot drie weken in het schap liggen en is daardoor minder vers dan vis uit de vriezer.

Dus eindelijk is de discussie opgelost en kunnen we zorgeloos alles in de vriezer gooien.

 

Laatste nieuws