Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kun je iets waar schimmel op zit nog eten?

Je hebt het vast wel eens gehad, zo'n klein beetje schimmel op je kaas. Haal jij het er dan gewoon af, of gooi je meteen...

Kun je iets waar schimmel op zit nog eten?

Je hebt het vast wel eens gehad, zo'n klein beetje schimmel op je kaas. Haal jij het er dan gewoon af, of gooi je meteen het hele stuk weg? Waarschijnlijk het eerste, want als er maar een klein beetje schimmel op zit en je kunt het weghalen, is het zonde om het weg te gooien. Maar think again, want dit blijkt dus niet zo te zijn.

Schimmel

De website Lifescience deed onderzoek naar schimmel in ons eten en deed een schokkende ontdekking. Veel mensen halen gewoon het stukje schimmel van het product af en eten de rest. Op zich een logische keuze, maar helaas is dat kleine stukje schimmel alleen maar het topje van de ijsberg. Dit klein plekje zie je alleen, maar de rest van de schimmelsporen zitten ook gewoon in het product. Ieuw!

Volgens Nadine Shaw, specialiste bij het U.S. Department van landbouwzijn niet alle schimmels erg om te eten. "De meeste doen geen kwaad, maar er zijn schimmels die wel gevaarlijk zijn. Een allergische reactie kan optreden en dit kan zeer gevaarlijk zijn" Het beste advies wat we je kunnen geven is: gooi het voor de zekerheid weg. Helemaal op brood, appels, selderij en noten groeien gevaarlijke schimmels. Dus mocht je daar zo'n vieze plek ontdekken, neem geen risico en gooi het weg.

Zie ook: Dit zijn de smerigste plekken in je huis

Bron: The Mirror, Beeld: iStock