Het eetdagboek van Renée Vervoorn

Hoe gezond eet zij?

Renée Vervoorn werd bekend als vj bij TMF. Samen met haar man Guy van der Reijden runt ze nu Clean Meals en PLTS, een high intensity reformer pilates & barre studio.

LENGTE: 1.70 M
GEWICHT: “GEEN IDEE, SCHAT ROND DE 55 KILO.”
KLEDINGMAAT: 36

MAANDAG
Ik ontbijt met een eiwitpannenkoek, espresso, citroenthee en verse gember. Na de work-out een banaan en weer een espresso. We hebben met het hele PLTS-team een lunch bij SNCKBR. Ik kies voor twee speltboterhammen met avocado, granaatappel een baba ganoush. Een verse gemberthee maakt het compleet. Omdat ik laat thuis ben, haalt Guy kant-en-klare salades van couscous, groenten en een stukje vis. Na het eten neem ik nog een espresso. Overdag drink ik altijd veel water.

DINSDAG
Ik ontbijt met een zelfgemaakt pannenkoekje van twee eieren, een geprakte banaan en twee eetlepels havermout. Ik drink er weer verse gemberthee en een espresso bij. Mijn lunch bestaat uit drie rijstwafels met humus en kipfilet en later neem ik nog een paar rijstwafels als snack. Omdat ik een fotoshoot heb, merk ik pas aan het eind van de middag dat ik enorme trek heb. Ik eet snel een appel. ’s Avonds heeft de au pair al voor ons gekookt en eten we rijst (ik neem broccolirijst) met Thaise kip en een groentencurry. Later op de avond eet ik nog een peer en wat druiven.

WOENSDAG
Ik ontbijt met een eiwitpannenkoek met een heel dun laagje pindakaas. As usual espresso en een gemberthee. Vanavond ga ik met Guy uit eten, dus overdag houd ik me in qua calorieën. Ik lunch met een Clean Meals rijk gevulde kippen-groentesoep en een grote speltcracker. In de namiddag – voor mijn pilatesles – eet ik nog een eiwitreep. Bij Mr. Porter drinken we een glas Veuve Cliquot champagne en eten focacciabrood met een sausje. We eten rundercarpaccio, kreeft met groenten en drinken een fles rode wijn. We delen een chocoladedessert. En als afsluiter nemen we een gintonic aan de bar.

DONDERDAG
Ik slaap een beetje uit en ontbijt met magere biokwark met superfoods, ongebrande noten en vers fruit. Erbij neem ik groene thee en twee espresso’s. Vlak naast PLTS zit een salad bar, waar ik een bowl met linzen, noten, groenten en feta bestel. ’s Avonds eten we Clean Meals. Ik verrijk de maaltijd met verse tomaten en rucola.

VRIJDAG
Een eiwitpannenkoek is m’n ontbijt. Als lunch crackers met gerookte zalm in de studio. Mijn moeder is jarig, dus eten we vanavond bij haar. De wijn vloeit rijkelijk, maar verder eten we vooral salades, gebraden kip (ik eet de filet) en verse tomatensoep.

ZATERDAG
Ik ontbijt met zelfgemaakte ‘krentenbollen’ van rozijnen, eieren en havermout. ’In de middag maken Guy en ik een homemade clubsandwich met volkorenbrood, kipfilet, humus en een gebakken ei. In de middag een Aperol Spritz op het terras. Mijn dochters houden van koken, dus maken we zelf pizza’s. Omdat ik vaak buikpijn krijg van deeg, eet ik maar twee kleine stukjes. Maar ik smikkel van een rucolasalade met linzen, kikkererwten en tomaten. Ik neem er een glas rode wijn bij.

ZONDAG
Ik maak twee roereieren met avocado op een geroosterde boterham. Een gemberthee met citroen en twee espresso’s erbij en ik ben klaar voor een barre-les in PLTS. Tussen de middag hol ik een paprika uit en vul deze met een blikje tonijn en avocado. ’s Avonds naar een modeshow. Daarna bestel ik in een restaurant een goed glas wijn, een gegrild stuk tonijn, extra groenten en wat noodles.

Hoe gezond eet zij?

Ralph Moorman: “Eigenlijk hoef ik Renée Vervoorn niets uit te leggen over voeding. Deze eetweek is een mooi voorbeeld van hoe je met een druk en onregelmatig leven toch kunt zorgen voor goede voeding. Ook bij haast is ze creatief. Als ze buiten de deur eet, weet ze de beste opties. Bij kant-en-klaar kiest ze voor slimme oplossingen en ze is handig met snelle recepten vol voedingswaarde. Ik weet niet of ze bij drukte voldoende groenten binnenkrijgt, liefst meer dan 300 gram per dag, maar uit haar eetschema kan ik opmaken dat ook dit haar aandacht heeft. Chapeau!’’

Renée: “Fijn om te lezen dat Ralph vindt dat ik goed bezig ben. Ik ben voor een vrouw een grote eter en schep flink wat groenten op. Ook drink ik regelmatig een cold pressed veggie juice, met daarin 600 gram groente.”

Laatste nieuws