Het eetdagboek van presentatrice Eva Koreman

Maar wat vindt de voedingsdeskundige ervan?

Eva Koreman is dj bij 3FM/ BNN-VARA en ze presenteert Jules Unlimited op tv. Wat eet en drinkt zij tijdens deze hectische week? Voor Grazia hield ze een dagboek bij.

GEWICHT: 60 K
LENGTE: 1,71 M
MAAT: 36

MAANDAG
Ik begin de dag met ontbijt op bed: twee speltboterhammen met kaas, sla, tomaat en beetje mayo. Daarbij een glaasje versgeperste perensap en een kop groene thee. Met een vriendin drink ik een glas witte wijn en snack ik twee mini-kaaskroketjes. ’s Avonds eet ik pasta arrabiata en yoghurt. Rond negen uur vertrek ik van Amsterdam naar Zutphen voor Radio Gaga; de dag begint morgen vroeg.

DINSDAG
Ik heb vandaag een draaidag. Ik ontbijt in het hotel: een gekookt ei, fruit en een glas jus d’orange. Mijn lunch bestaat uit een broodje brie, een broodje hummus, een krentenbol met boter, jus en water. ’s Avonds andijviestamppot met vegaballetjes en mosterd. Ik drink er water bij. Als toetje een mini-Milkyway. Om half negen zijn we met de crew in het hotel. Ik drink twee glazen wit, van het bittergarnituur blijf ik af. Er was geen vega-optie helaas.

WOENSDAG
Opnamedag van Radio Gaga. Ik ontbijt weer in het hotel: yoghurt met verse bosvruchten, een gekookt ei, een snee brood met smeerkaas, een krentenbol en twee glazen jus. Tussendoor een snoeptomaatje. De lunch bestaat uit een broodje muhammara, een broodje hummus en water. Later een kop thee en een mini-bounty. ’s Avonds staat er groente-lasagna op het menu. Ik drink weer water. Als ik thuis ben, vieren mijn vriend Mike en ik dat met twee negroni-cocktails, twee wijn en een kaasplankje.

DONDERDAG
Ik krijg een chai latte en kaascroissant op bed, wat een verwennerij! En ik krijg een lunchtrommel mee van mijn vriend, met daarin broodjes met kaas en hummus en zwarte bessen. En een Zaans huisje. Tussendoor drink ik groene thee. ’s Avonds eten we couscous met groente en heel veel wijntjes (ik ben de tel kwijt), want er is een belangrijke voetbalwedstrijd op tv.

VRIJDAG
Ik ontbijt met een broodje hummus, chai latte, broodje quatro formaggi en mango om mee uit te brakken. Ik drink ik een kop groene thee. Tegen zes uur sleur ik mezelf uit huis om wat te gaan eten en drinken met een vriendin. Ik bestel tarbotfilet met asperges, eet vier oesters en drink wijn en een Dark ‘N’ Stormy-cocktail.

ZATERDAG
Radio time! Ik neem verse jus, kaasuienbroodjes en groente thee. Daarna ga ik met m’n vriend en drie vriendinnen een Escaperoom doen. Dan gaan we naar het wijnfestival waar mijn broertje staat met zijn wijnbar. Ik neem al wat mangosap en een kaassoufflé. Op het wijnfestival drink ik drie glazen wijn. We gaan eten bij een vriendin. Ze kookt kokos-linzensoep met rivierkreeftjes en salade: gezond maar heerlijk.

ZONDAG
Ik ontbijt met vier crackers met hummus en avocado, appelsap en groene thee. Na de show doe ik een late lunch met mijn vriend: toast met garnalenkroketjes, jus, water en koffie verkeerd. Daarna gaan we slacklinen (balanceren op een band). We vieren het weekend met pizza, wijn, scroppino en water.

Hoe gezond eet zij?

Voedingsdeskundige Ralph Moorman (ralphmoorman.nl): “Eén aandachtspunt staat deze week ver bovenaan: WIJN. Deze week drinkt Eva bijna iedere dag. Ik kan een heel pleidooi houden over de negatieve effecten van alcohol op de gezondheid, en dat weegt echt niet op tegen de gezonde stof resveratrol in rode wijn. Ik denk dat Eva dit zelf wel beseft. Af en toe een wijntje waar je bewust van geniet op een mooi moment is natuurlijk prima, maar deze week lijkt het iedere dag vaste prik. De verbeterpunten in de voeding zijn ten opzichte hiervan te verwaarlozen.”

Reactie Eva: “Dit zag ik wel aankomen. Het was een gekke, intensieve week waarin ik slecht voor mezelf zorgde. Ik zal in dit soort periodes beter op mezelf letten. En meer groente eten. Oeps, ik schaam me wel een beetje hoor.”

Laatste nieuws