Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grote veranderingen bij McDonald's

Het is needless to say dat een vette hap van McDonald's niet goed is voor je. Toch kan het moeilijk zijn om de verleidin...

Grote veranderingen bij McDonald's

Het is needless to say dat een vette hap van McDonald's niet goed is voor je. Toch kan het moeilijk zijn om de verleiding van een burger of kipnuggets te weerstaan. Maar speciaal voor de trouwe fans én healthfreaks hebben we nu goed nieuws! Nou ja, soort van.

Glucose-fructosesiroop

De fastfoodketen heeft zijn menu flink onder handen genomen en probeert af te stappen van kunstmatige conserveringsmiddelen. Te beginnen bij de kipnuggets en ook de hamburgerbroodjes gaan er nu aan geloven. McDonald’s is namelijk van plan om suiker te gebruiken in plaats van de omstreden zoetstof glucose-fructosesiroop, dat uit mais wordt gemaakt. Volgens Mike Andres, de Amerikaanse CEO van McDonald’s, had het gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen en glucose-fructosesiroop in de eerste instantie een goede reden. De consumenten zagen dat echter niet in, HIER en HIER lees je waarom.

Twijfel

De krant The Independent zet z’n twijfels bij de overstap op suiker. Het maakt de broodjes per slot van rekening niet gezonder. Onderzoekers zijn er daarom van overtuigd dat mensen die vaak een bezoekje brengen aan Maccie door deze keuze nóg meer kans hebben op gewichtstoename en diabetes. Deze "gezondere" hamburgerbroodjes worden op het moment al bij 140 restaurants in Amerika verkocht, maar zullen als het goed is binnenkort ook komen overwaaien naar Europa.

Lees ook: Een medewerker van McDonald's onthult wat je NOOIT moet bestellen

Bron: The Independent, Beeld: iStockphoto