Eetdagboek: Romige bietensoep zoals die van Marleen Visser

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: De romige bietensoep, net zoals die van schrijfster Marleen Visser.

Boodschappenlijst

1 Kilo gekookte bieten

4 Aardappelen

2 Rode uien

2 Liter kippenbouillon van een bouillonblokje

2 Eetlepels olijfolie

100 Gram gorgonzola

4 Eetlepels Griekse yoghurt

15 Gram verse dille

Aan de slag!

* Als eerste schil je de aardappels en snij je deze in kleine blokjes. Ook de uien mogen in fijngesneden en de bieten in grove stukjes.

* Doe de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de uitjes. Doe hier de aardappel- en bietenblokjes bij, en daarna ook de bouillon.

* Breng het geheel aan de kook en laat het 15-20 minuten zacht doorkoken.

* Als het is doorgekookt kan het geheel worden gepureerd.

* Snij de dille nog even fijn en roer deze door de soep, maar houd wel een beetje over voor de garnering.

* Zet de kommen klaar (4) en doe in alle kommen een eetlepel yoghurt. Voeg de soep toe en kruimel er wat gorgonzola en dille overheen.

Bron: AH, Beeld: iStock

Laatste nieuws