Zonnebrandcrème: Een heftig experiment

Zonnebrandcrème smeren is een ding, maar dit ook daadwerkelijk goed genoeg doen, zodat het je huid écht tegen de zon bes...

Zonnebrandcrème smeren is een ding, maar dit ook daadwerkelijk goed genoeg doen, zodat het je huid écht tegen de zon beschermt is een tweede. Gezondheidsjournaliste Jennie Agg van Daily Mail deed onderzoek en kwam met heftige foto’s.

Ultraviolet

Inmiddels is het algemeen bekend dat het smeren van zonnebrandcrème een must is voor bescherming tegen huidveroudering en huidkanker. Toch is het opsmeren van alleen een laagje crème niet voldoende. Samen met het Cancer Research UK voerde Jennie een uniek experiment uit met een speciale ultraviolet (UV) camera.

Lichte vlekken

En wat blijkt? Het afschermen van je huid tegen UV-straling hangt niet alleen af van de sun protection factor (SPF). Beter gezegd: het valt of staat met de manier waarop je de crème, olie of spray aanbrengt. Door de UV-camera is te zien hoeveel UV-straling de huid bereikt. Hoe donkerder de huid is op de foto, hoe minder UV-straling door de huid geabsorbeerd wordt. Dit betekent dat de huid op die plekken dus beter is beschermd. De foto’s waarop het gehele gezicht lichter is, laten zien dat ondanks het insmeren, de UV-stralen toch op de huid vallen. De felle witte vlekken zijn de plekjes waar véél UV-licht tot de huid komt en dat is slecht nieuws. Bekijk de foto’s van Jennie hier.

Smeren moet je leren

Kort samengevat: de meest gemaakte fout is dat we te weinig zonnebrandcrème op onze huid smeren of niet goed smeren. We moeten dus meer zonnebrandcrème gebruiken om ons mee in te smeren én zorgen dat we alle plekjes meenemen. Gelukkig kunnen we met deze zomerse temperaturen goed oefenen. Succes! Je zonnebrandcrème van vorig jaar gebruiken? Lees dan eerst even dit.

Lees ook: 8 fouten die je maakt met zonnebrandcrème

Bron: Daily Mail, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws