7 Bizarre dingen die je dagelijks onbewust eet

Als je naar de ingrediënten kijkt op de verpakkingen van je net gekochte boodschapjes, snap je er waarschijnlijk niets v...

Als je naar de ingrediënten kijkt op de verpakkingen van je net gekochte boodschapjes, snap je er waarschijnlijk niets van. Want de enige woorden die je herkent zijn water, suiker en kleurstof. Maar wat zit er nog meer in je eten? Nou, de meest vreemde dingen…

1. Fosforzuur
Fosforzuur zit voornamelijk in frisdrank, maar het zuur wordt ook gebruikt om roest te verwijderen van metalen materialen, bah.

2. Polydimethylsiloxaan
Poly-watte? Ja inderdaad, dit onmogelijk lange woord zit toch in veel eten. Vooral in fastfood. Polydimethylsiloxaan wordt ook gebruikt in borstimplantaten. Dat wordt voorlopig niet meer naar de McDonald’s…

3. Xanthaangom
Xanthaangom is een middel dat veel gebruikt wordt als verdikkingsmiddel in voedsel en dan vooral sauzen of dressings. Naast het gebruik als verdikkingsmiddel, wordt het ook gebruikt als stabilisator, emulgator en als vervanger van gluten. Het zit niet alleen in voedsel, maar ook in cosmetica. En dat is nog niet alles, want ook in de olie-industrie wordt xanthaangom gebruikt. Maar wat is het precies? Bacteriën die ongeveer hetzelfde zijn als de bacteriën van rotte groenten. Yum.

4. Maisstroop
Mais, klinkt gezond toch? Maar maisstroop is een vervanging van suiker, maar niet beter dan suiker volgens Huffington Post. Het is dan ook te vinden in heel veel producten, zoals ijs, fastfood, sap, brood, snoep en nog veel meer.

5. Karmijnzuur
Karmijnzuur is een natuurlijk organisch en dierlijk pigment dat in aquarelverf en olieverf wordt gebruikt, maar ook als kleurstof voor voedingsmiddelen, of in cosmetica zoals lippenstift. En waar komt dat dierlijke pigment vandaag? Insecten! De kleur wordt namelijk gemaakt van gekleurde kevers.

6. Gelatine
Gelatine kennen we allemaal al, het zit immers in de meeste snoepjes. Maar wat sommige mensen niet weten, is dat het is gemaakt dierenbotten.

7. Bever afscheiding 
Verslaafd aan vanille ijs? Vanaf nu niet meer! In alle producten dat naar vanille smaakt, maar geen echte vanille bevat, zit namelijk de afscheiding van een bever. Omg. Het dier gebruikt een goedje wat naar vanille ruikt om hun territorium af te bakenen.

Lees ook: 6x voeding tegen stress

Beeld: Sanoma, Bron: Huffington Post, The Guardian

 

Laatste nieuws