Recept: De Vietnamese rol van Roosmarijn Luyten

Elke week deelt een BN'er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprince...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinces aan de slag kunt. Deze week: de Vietnamese rol van musicalster Roosmarijn Luyten

Deze heerlijke Goi Cuon, Vietnamese rollen met groenten en (citroengras)beef, staan binnen een half uur op tafel en zijn nog gezond ook. Zeker het proberen waard dus!

Ingrediënten

Voor 12 stuks (4 personen)

Gegrilde (citroengras) beef:

  • 400 gr rundvlees
  • 3-4 grote teentjes knoflook – fijngehakt
  • 2 stengels citroengras – fijn gehakt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • Plantaardige olie

Goi Cuon (Vietnamese rol)

  • 400 gr gegrilde (citroengras) beef
  • 120 gr taugé
  • 12 rijstpapier vellen (rond en grote maat)
  • 12 takjes verse muntblaadjes
  • 1 grote wortel – geraspt
  • 1 krop sla

Vietnamese dipsaus

  • Chili peper – dun gesneden
  • ½ eetlepel knoflook – fijngehakt
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 limoen

Bereiding

Vietnamese dipsaus

Doe de chilipeper, knoflook en vissaus in een kommetje en voeg daar wat limoensap aan toe. Meng het tot één geheel en zet het bakje even opzij.

Gegrilde (citroengras) beef:

Hak de knoflook en citroengras fijn en snij het rundvlees in dunne reepjes. Verwarm ondertussen de grill zodat deze goed heet is als je hem nodig hebt. Pak een brede, ondiepe kom en doe daar de suiker, knoflook, citroengras, vissaus, sojasaus en twee eetlepels olie in. Meng de ingrediënten, voeg het rundvlees toe en roer het geheel nogmaals goed door. Grill het vlees tot de gewenste gaarheid, leg het op een bord en dek het af om de warm te houden.

Goi Cuon (Vietnamese rol)

Rasp de wortel en snij de muntblaadjes en sla fijn. Pak een ondiepe schaal die groot genoeg is om de rijstpapiervellen in te leggen. Als je een goed formaat gevonden hebt, vul je de schaal met heet water. Pak een vel rijstpapier en leg deze voor ongeveer twee minuten in het water. De vellen zijn klaar voor gebruik als ze buigzaam en enigszins plakkerig zijn.

Leg de vellen op een glad oppervlak en beleg ze met de gegrilde runderreepjes, sla, wortel, taugé en maak het af met twee muntblaadjes. Vouw de top en de bodem over de inhoud, rol vervolgens de zijkanten dicht en voilá.

Herhaal deze stappen en serveer de Coi Cuon met de Vietnamese dipsaus. Bon appétit!

Laatste nieuws