Recept: De quinoasalade met kip van Anna Speller

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek en favoriete recept in Grazia, zodat jij thuis ook als keukenprinses aan de sl...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek en favoriete recept in Grazia, zodat jij thuis ook als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de quinoasalade met kip van actrice en zangeres Anna Speller.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

– 300 g quinoa

– 1 bosje munt

– 1 rode peper

– 100 g bladspinazie

– 4 kleine uitjes

– 1 bosje verse koriander

– 1 tl paprikapoeder

– 1 tl gemalen piment

– 1 el olijfolie

– 2 paprika’s (verschillende kleuren)

– 1 mango

– 2 limoenen

– 2 el extra vierge olijfolie

– 50 g witte kaas

– 1 bakje tuinkers

– 4 el magere yoghurt

Keukengerei:

– Keukenmachine

Bereiding

Doe de quinoa in een pan met ruim kokend water en zet de deksel er op. Haal vervolgens de blaadjes van de munt. Voeg daarna de rode peper, spinazie, uitjes en ¾ van de koriander met de munt erbij in de keukenmachine. Zorg dat alles is fijngehakt.

Kipfilets

Vervolgens leg je de kipfilets op een groot stuk bakpapier en besprenkel je er de peper, zout, piment en de paprikapoeder over en meng je het. Vouw het papier over de kipfilets heen en sla ze plat met een deegroller tot ze een dikte van 1 ½ cm hebben. Leg nu de kipfilets in een koekenpan en doe er olijfolie over. Draai ze na 3 tot 4 minuten om. Laat ze bakken tot ze goudbruin worden en gaar zijn.

Snijden

Haal de zaadjes uit de paprika’s en snijdt ze elk in acht reepjes. Bak de paprika’s in de koekenpan en schep ze regelmatig om. Schil daarna de mango en snijdt die in stukjes.

Giet de quinoa af, spoel de korrels met water af. Giet de quinoa nu opnieuw af en schep ze op een serveerschaal. Meng de quinoa met het fijngehakte spinaziemengsel. Knijp de limoenen erboven uit en doe de extra vierge olijfolie erbij en meng het door. Voeg voor extra smaak zout en peper toe.

Strooi de reepjes paprika en stukjes mango over de quinoa. Snijdt de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd hem in blokjes. Verdeel deze over de salade. Snijd de kip in reepjes en hussel die met het vocht door de salade. Verkruimel de kaas en de rest van de koriander met het tuinkers erover en schep er doe er een paar eetlepels yoghurt bij.

Voilà, eet smakelijk

Beeld: iStock

Laatste nieuws