Filmliefhebbers kijken naar de uitreiking van de Oscars voor de winnaars, maar lieve fashion friends, wij weten dat de jurken net zo belangrijk zijn. En wat waren de jaloersmakende japonnen en glinsterende gewaden weer om te smullen! Grazia zette een aantal van de mooiste jurken voor je op een rij.

Opvallend Oscar-trendje: veel vrouwelijke celebrity’s bezochten de uitreiking in een jurk in een metallic tint, en dan regelmatig ook nog met pailletten. Zo zagen we Nicole Kidman in een zwart-gouden creatie met pailletten van L’Wren Scott, droeg Naomi Watts een geweldige zilveren paillettenjurk van Armani PrivĂ© en bezocht Halle Berry de Oscars in een glimmende zwart-gouden creatie van Versace. Jennifer Hudson koos voor een donkerblauwe paillettenjurk van Roberto Cavalli en Adele verscheen in glimmende zwarte pailletten van Burberry.

Ook veel gespot op het feestje der feestjes vannacht: witte en roomkleurige japonnen. Anne Hathaway droeg een roomkleurige japon van Prada, Charlize Theron verscheen in spierwit Christian Dior Couture, Renee Zellweger zagen we in een champagnekleurige jurk van Carolina Herrera en Zoe Saldana ging voor een geweldige witte jurk met zwarte accenten van Alexis Mabille Couture.

Een speciale vermelding zijn de stunning ladies in red waard. Jennifer Aniston straalde in Valentino en ook Kerry Washington zag eruit om door een ringetje te halen in haar jurk van Miu Miu met pailletten-bovenstuk en rode rok.

De laatste jurk in deze rij is de japon van Helen Hunt. Een redelijk eenvoudige, maar mooie en klassieke jurk. De designer? H&M! Opvallend!

Wie heeft de mooiste jurk? (NdB)

Bron beeld: Getty Images