Tinder Dagboek: Reddende kerstengel

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Max

Met de kerstdagen in aantocht beginnen de afgelopen Tindermismatches toch te knagen. Aan aandacht niet te kort, maar de contacten lopen allemaal op niks uit. Hoezo blijft er nooit iemand plakken? De enige man die enigszins in mijn systeem raakte tijdens alle Tinderavonturen is Max, eerst getrouwd, nu in scheiding en nog niet helemaal beschikbaar. Max woont nog bij zijn ex, en het zal me niets verbazen als ze dit jaar toch samen aan de kalkoen zitten. Ik baal er eigenlijk best van.

Vleesvorkengevecht

En de rest van de mannenparade: het levert leuke anekdotes op. Maar met kerstmis heb ik niets aan leuke anekdotes. Met kerst wil ik het liefst gewoon gezeur over bij welke (schoon)ouders we eerste, dan wel tweede, kerstdag vieren. En ik wil graag bekvechten over wiens schuld het vorig jaar was dat er tijdens de kerstdis bijna een vleesvorkengevecht uitbrak.

Reddende kerstengel

Gelukkig is Marloeke, mijn alleenstaande doch mannenverslindende vriendin, weer de reddende kerstengel.

‘Ik organiseer een kerstdiner: van 25 december 18:00 uur tot 26 december 0:00 uur, met uitloop naar 27 december 12:00 uur. Neem je pyjama mee. Dresscode: van joggingpak tot galajurk.’

Ik voel me meteen een stuk vrolijker. Een kerstvorkengevecht? Sorry, dat is voor saaie stellen en hun (schoon)ouders.

Beeld: refinedstylefashion

Laatste nieuws