Tinder Dagboek: Nepprofiel

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Opluchting

Opluchting. Ik voel opluchting! De schrik om het afhaken van Max, mijn crush, is wel zo’n beetje weggespoeld. Het voelt fijn om weer te kunnen werken zonder muzikale omlijsting van romantische vioolmuziek en wolken van hartjesconfetti in mijn aura. En die film van onze namiddag in de hotelkamer mag ook wel eens op pauze. Ik heb mijn hoofd weer terug, en dat hoofd moet ik er voortaan – als een man zich aandient – bij proberen te houden.

Voornemen

Mijn voornemen wordt meteen op de proef gesteld.

Evert is ineens weer terug van weggeweest. Evert had kortstondig en op berichtniveau mijn echtgenoot geleken. Op een goed moment stuurde hij zelfs een foto van drie T-shirts, en vroeg welke hij moest nemen (ik vond ze alledrie krankzinnig lelijk, maar hoe zeg je zoiets aardig en toch eerlijk?) We appten de kronieken van onze levens, wensten elkaar goede morgen en welterusten. Op aanraden van vriendinnen Sasha en Marloeke nodigde ik uit voor een lunch. En daarna bleef het muisstil.

Nepprofiel

Goed, Evert heeft blijkbaar al zijn moed verzameld. Met vereende krachten – zo stel ik mij voor – tikte hij het berichtje:

Ik denk aan je.

Ik denk aan je? Ik voel een vlaag van irritatie opkomen. Wat heb ik aan zo’n gast die alleen romantisch contact wil hebben over de ether? Die koffie drinken blijkbaar ziet als een horde?

Ineens valt bij mij een kwartje. Zou het een engerd zijn, met een nepprofiel? Of een half hockeyherenteam dat een account heeft aangemaakt en zich helemaal krom lacht om de vrouwen die reageren? Ik voel hoe het zweet me uitbreekt…

Beeld: Instagram (heelsfashion)

Lees ook:

Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder Dagboek: Ronja’s eerste date.
Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: Tweede Tinderblues dag
Tinder Dagboek: Tussenweg
Tinder Dagboek: Forty days of dating
Tinder Dagboek: Schaal van Marloeke
Tinder Dagboek: Project Evert
Tinder Dagboek: Kriebels
Tinder Dagboek: Voiceboodschappen
Tinder Dagboek: Op rantsoen
Tinder Dagboek: Rendez-vous
Tinder Dagboek: Gretig
Tinder Dagboek: Genadeloos
Tinder Dagboek: Nieuwe ronde
Tinder Dagboek: Blokkeringsontmaagding
Tinder Dagboek: Kilometerstand

Tinder Dagboek: Standje serieus
Tinder Dagboek: Geobsedeerd
Tinder Dagboek: Lente
Tinder Dagboek: Flashback
Tinder Dagboek: Nacht uit duizenden
Tinder Dagboek: Knikkende Knieën
Tinder Dagboek: Ganzenborden

Tinder Dagboek: Denk om je rikket
ik!
Tinder Dagboek: Marloeke-infuus
Tinder Dagboek: In katzwijm

 

 

Laatste nieuws