Tinder Dagboek: Kilometerstand

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Kilometerstand

Zo, dat was inderdaad een hoop weekend, wijn, vriendinnen en nog meer wijn. En een handige Tinderles die ervoor moet zorgen dat de Carlo’s tot het verleden gaan behoren. Carlo zonder tand, zo leerde ik van vriendin Thalita, is het gevolg van een verkeerd ingestelde kilometerstand.

Wat?

Het zit zo. Tinder zoekt je omgeving af naar andere Tinderaars die zich binnen een straal van een x-aantal kilometers van jou bevinden. Die x kun je zelf instellen. Heb je een grote kilometerrange ingesteld, dan krijg je mannen uit de verre omtrek, van allerlei pluimage. Maar stel je een lage kilometerrange in, dan vis je op mensen in de buurt. En daar zit nou net de crux. Hoe leuker de buurt, hoe leuker de opgehengelde Tindervis.

Mannenvoorkeur

Zo was mijn vriendin Thalita laatst in Portugal. In een leuk hip wijkje in Porto. Uiteraard nam ze Tinder mee. Thalita is blond en 38, en werd bedolven onder aandacht van prachtige jonge mannetjes van tussen de 24 en 30 jaar (want naast de kilometers kun je ook de leeftijdsrange instellen).
Tegenwoordig stemt ze dus haar lokatie af op haar mannenvoorkeur. Heeft ze zin in een donkergekleurd exemplaar, dan gaat ze naar een kroeg in de Bijlmer. Wil ze een kakker, dan verkast ze naar Amsterdam-Zuid. Let wel: dit werkt alleen bij een lage kilometerstand, zeg een kilometer of 5 of minder.

Ik check dus mijn instellingen en zie mijn stand op 20 staan. Tja, zo krijg je dus alle buitenwijken erbij. Daar maak ik nu korte metten mee. Ik zet de x op 5, en haast me naar de hipste wijken van de stad.

 

Lees ook:

Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder
 Dagboek: Ronja’s eerste date.

Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: Tweede Tinderblues dag
Tinder Dagboek: Tussenweg
Tinder Dagboek: Forty days of dating
Tinder Dagboek: Schaal van Marloeke
Tinder Dagboek: Project Evert
Tinder Dagboek: Kriebels
Tinder Dagboek: Voiceboodschappen
Tinder Dagboek: Op rantsoen
Tinder Dagboek: Rendez-vous
Tinder Dagboek: Gretig
Tinder Dagboek: Genadeloos
Tinder Dagboek: Nieuwe ronde
Tinder Dagboek: Blokkeringsontmaagding

Laatste nieuws