Tinder Dagboek: Forty days of dating

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Project

Even off topic: laatst kwam ik deze site tegen: fortydaysofdating.com. Een te gek project uit New York van een man (Timothy) en een vrouw (Jessica), goede vrienden van elkaar, die maar niet willen slagen op de relatiemarkt. Ze besloten om gedurende 40 dagen met elkaar te daten (en stelden daar verschillende regels voor in). Dagelijks deden ze verslag over op de site. Erg leuk om te lezen, begin bij dag 1! Een opmerking van Timothy tijdens het project was dat vrijgezelle, datende mannen de tijd van hun leven hebben, terwijl vrijgezelle datende vrouwen er alleen maar teleurgesteld en gefrustreerd van lijken te worden.

Vrije periode

In die val wil ik beslist niet trappen! Tinderen moet leuk blijven. Waarom zou ik al datend terechtkomen in een negatieve spiraal van afbrokkelend zelfvertrouwen, twijfel en mistroostigheid? Ik ga dit doen op de manier van de New Yorkse Timothy en zijn ongebonden vrienden. Ik ben jong, vrijgezel en ik ga ervan genieten. Wie weet heb ik over een tijdje gewoon een relatie, en wat zal ik dan balen als ik niet alles uit deze vrije periode heb gesleept!

Met die gedachte ga ik het weekend in. Vanavond een vrijdagmiddagborrel. Morgenavond een verjaardagsetentje met vriendinnen. Net komt er een ploinkje binnen van Tinder. Even kijken wie mijn nieuwste match is!

Lees ook

Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder
 Dagboek: Ronja’s eerste date.

Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: 
Tweede Tinderblues dag
Tinder Dagboek: Tussenweg

Laatste nieuws