Steph over... Poging twee

Door op
Steph over... Poging twee

StephStephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Er was eens een periode, niet zo heel lang geleden, dat ik op een beperkt budget leefde. Freelance bestaan weet je wel, dat was gewoon kiezen tussen avondeten of een koffietje drinken met een vriendin. Maar voor mijn rookverslaving had ik áltijd centjes. Wijntje? Peukie erbij. Stress? Geef me NU een sigaret. En omdat gebrek aan geld gepaard gaat met stress en dus de behoefte aan een sigaret alleen maar toenam, verkoos ik inderdaad weleens een pakkie peuken boven m’n broodje kaas.

In diezelfde periode ben ik dan ook gestopt met roken. Niet in oktober, maar ergens in mei. Gewoon, van de een op de andere dag, cold turkey, met behulp van een stuk of zes apps die me vooral aanmoedigden vol te houden. Stoppen had absoluut z’n voordelen: ik bespaarde heul wat centjes. Fysiek merkte ik daarentegen niet zoveel verschil, maar misschien had ik daar iets langer voor moeten stoppen dan twee maanden.

Precies, twee maanden, zo lang (of kort, het is maar hoe je het bekijkt) hield ik het vol. In die twee maanden was ik namelijk zo’n 6 kilo aangekomen (met dank aan dubbelzoute drop, softijs en heel veel lolly’s), liep ik strontchagrijnig over straat, snauwde ik naar onbekenden, kon ik m’n kat regelmatig achter het behang plakken, vond ik uitgaan opeens on-tie-gelijk saai en werd ik in plaats van gelukkiger, alleen maar ellendiger. Dus begon ik maar weer met roken. Dat leek me het beste voor iedereen in mijn omgeving, vooral voor mezelf.

En dan is het nu Stoptober. Samen, met de steun van heel Nederland, kun je stoppen met roken. ‘Als jij je inschrijft en 28 dagen niet rookt, ben je succesvol. Dat is de boodschap van Stoptober,’ meldt hun website. Dat je het daarna zelf moet uitzoeken, omdat Nederland zich dan bezighoudt met het laten groeien van een snor, doet er blijkbaar niet toe. Maar dat roken slecht voor me is, staat vast. Dat ik er niet knapper op word, ook. Dat het sporten makkelijker gaat zonder sigarettenrook in de longen, weten we allemaal. 28 dagen niet roken (en daarna dus ook niet): ik moet er niet aan denken. En toch denk ik dat ik het weer ga proberen.

Als mijn blog volgende week vol staat met scheldwoorden: vooral negeren.

 


Top 5 kortingscodes
Instagram