Personal Body Plan: Maand vijf

Malu is 30, heeft een slanke bouw, maar eet ongezond. Op zoek naar een nieuwe levensstijl en de beste versie van zichzel...

Malu is 30, heeft een slanke bouw, maar eet ongezond. Op zoek naar een nieuwe levensstijl en de beste versie van zichzelf, volgt ze sinds 2 februari een intensief programma bij Personal Body Plan. Hier lees je elke maand, een half jaar lang, haar ervaringen én progressiefoto’s.

Tevreden

Na drie maanden Personal Body Plan te volgen was ik eigenlijk al zó tevreden over het resultaat, dat ik de teugels wat heb laten vieren. Vandaar dat ik in de vierde maand ook geen vooruitgang meer heb geboekt. Maar dat is dus helemaal prima! Ik wil niet verder afvallen en hoef ook niet zo nodig nóg gespieder te worden. Dus ik ga nu op zoek naar de juiste balans, zodat ik mijn strakke velletje kan behouden en óók nog een leuk leven kan leiden.

Niet gezellig

Heel erg gezond eten is namelijk niet heel erg gezellig, en dat blijft voor mij toch wel de grootste struggle. Verjaardagen, werkborrels en vakanties staan gelijk aan taarten, bitterballen en cocktails, dus het vergt nogal wat discipline om NIET altijd en overal ‘ja’ op te zeggen. Maar tegelijkertijd krijg ik steeds meer maling aan de mening van anderen en voelt het soms heel lekker om mijn eigen plan te trekken. Ook al is dat dan niet zo sociaal.

Pittig

Overigens wordt mijn trainingsschema steeds pittiger en ben ik wekelijks minimaal vijf uur per week in de gym te vinden. Ik vind het makkelijker om dingen te DOEN, dan om dingen te LATEN, dus ik sla nooit een work-out over en ben zelfs behoorlijk fanatiek. Vooral de oefeningen waarbij je veel herhalingen doet en het gewicht steeds laat afnemen (drop sets) vind ik heerlijk. Daarmee haal je echt álles uit je spieren te halen en da’s wel zo efficiënt.

Resultaat na 16 weken:

Laatste nieuws