#OnefitChallenge: Aerial Yoga

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. O...

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Omdat de zomer voor de deur staat, er op de redactie altijd teveel taart wordt gegeten en de fitgirls ons om de oren vliegen, vonden Grazia’s Zoé en Heather het tijd om actie te ondernemen. Maar om elke dag nou te gaan hardlopen… No thanks. Fit worden moet op een leukere manier kunnen!

Met hun OneFit pasjes in de aanslag gaan ze daarom twee maanden lang elke week een andere fun sport uitproberen. Want dat is het leuke van OneFit; je kunt met één pasje honderden verschillende fitnessclubs, yoga studios, outdoor workouts en veel andere exclusieve sportieve activiteiten bezoeken. Van paaldansen tot aerial yoga en van buikdansen tot HIIT. Deze week: Aerial yoga bij Thrive Yoga.

Wat is het?

Bij Aerial Yoga combineer je de de traditionele hatha yoga met technieken uit de luchtacrobatiek. In een speciaal doek, in de vorm van een lange lus, doe je verschillende yogahoudingen. Sommige houdingen worden door het doek juist makkelijker, terwijl andere uitdagender worden.

Aerial Yoga kan zowel fysieke, mentale en emotionele weerstand verminderen. Je bent hierdoor in staat je lichaam en geest verder open te stellen. Je werkt onder andere aan je balans en flexibiliteit, je werkt aan de kracht van je core, de rugwervels laten spanning los, het is goed voor de bloedcirculatie en de rusthouding in het doek biedt een diepe ontspanning.

Hoe was het?

Heather:“Ik ging er een beetje nerveus heen, omdat ik 1) totaal niet lenig ben 2) geen sterke armspieren heb om mezelf in doeken te hijsen en 3) yoga niet leuk vind. Die lenigheid bleek geen probleem, want je doet alles op je eigen niveau. Het is juist de perfecte manier om leniger te worden, iets wat ik al heel lang wil. Die armspieren bleken ook wel mee te vallen, want je gebruikt eigenlijk je hele lichaam. Enne, als je net als ik geen fan bent van yoga, is dit een perfect alternatief! Het zit zo: ik houd van snelheid, constant bezig zijn, mezelf uitdagen… Voor yoga heb ik geen geduld, alles gaat me te langzaam. Bij Aerial Yoga had ik hier totaal geen last van. Omdat je (zeker als het je eerste keer keer is) zoveel uitdagingen krijgt, ben je constant bezig met nieuwe dingen leren. Hoe je in het doek blijft hangen, ja, ook op je kop, bijvoorbeeld. Het doet me denken aan aerial dance. Je weet wel, wat je bij Cirque du Soleil ziet. Maar dan heel erg gefocust op je ademhaling. Hoe dan ook, één ding is zeker: ik voelde me van top tot teen ontspannen toen ik naar huis ging.”

Zoé: “Ik ging vrij open minded naar de aerial yoga-les, maar toen Heather en ik de zaal inliepen, zagen we een paar gevorderde dames vrij ingewikkelde – en in mijn ogen gevaarlijke – posities aannemen in de doeken. Ik moest op dat moment toch wel even slikken, want what did I sign up for? ‘Word dit ook van mij verwacht?’ Ik liet het maar op me af komen.

Onze docent Jo liet alle twijfels en angst echter als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wat een fijne vrouw! Een lesje aerial yoga neemt je mee terug naar je kindertijd; van kopjeduikelen tot touwklimmen werkelijk alles komt erin terug. Alles gaat ook op eigen niveau en de docent helpt je waar nodig. Wat mij opviel, is dat het bij aerial yoga vooral om rust, vertrouwen en uitdagingen draait. Want ik had nooit gedacht dat ik ooit ondersteboven in de doeken kon hangen en rustig kon blijven, maar ‘t is me toch gelukt. Na de work-out voelt het een beetje alsof je in een waas zit. Je voelt je zen en helemaal tot rust gekomen.

Al met al is dit een heel relaxte work-out voor iedereen die van een uitdaging houdt én een aanrader voor iedereen die z’n armen en core wat extra aandacht wil geven. Kom maar door met die getonede buik!”

@gallery(1007295)

Laatste nieuws