Diet Detective: Studio Prikkels

Al jaren is haar motto: eat drink and be gorgeous. Helaas gaat deze vlieger niet meer op, sinds de curv police net wat l...

Al jaren is haar motto: eat drink and be gorgeous. Helaas gaat deze vlieger niet meer op, sinds de curv police net wat langer naar haar keek. Vorige maand is ze nog een kilo aangekomen. No big deal zou je zeggen, ware het niet dat ze het afgelopen jaar wat meer kilo is aangekomen. Toch heeft the Diet Detective liever heupen dan honger. Om het niet uit de hand te laten lopen, gaat ze op onderzoek uit om te zien welke methode het beste bij haar past. Want nothing tastes as good as skinny feels… als ze Kate Moss moet geloven.

Studio Prikkels

Met het extra vet van de kerstdagen nog op de billen, ga ik naar Studio Prikkels in Amsterdam. Na wat kansloze pogingen met dagelijkse fitnessoefeningen is het misschien beter om het eens over een andere boeg te gooien. Sylvie Meis schijnt fan te zijn en nu begrijp ik waarom ze lingerie model is geworden. Ook diverse top-sporters in Nederland hebben de weg naar Studio Prikkels gevonden. Eén sessie van zo’n 20 minuten staat gelijk aan 3 uur krachttraining in de sportschool. Dat schiet tenminste een beetje op!

Drie keer per week mag ik een prikkel-sessie ondergaan. Dat allemaal door middel van stroomschokken. Hierdoor trekken al je spieren aan en alle bewegingen die je dan maakt zijn voor een bepaald deel van je spieren zeer effectief. Heel naïef dacht ik dat ik 20 minuten in een stoel kon gaan zitten en terwijl ik lekker kon weg doezelen, zou ik geprikkeld worden terwijl er elektriciteit in mijn spieren werd gepompt. Niets was minder waar, ik moest zelfs mijn sportschoenen meenemen. Bij binnenkomst krijg je een zwart, strak pakje aan. Over dit zwarte pakje krijg je vervolgens een mouwloos jasje vol met elektriciteitsdraden. Al deze draden worden vastgemaakt aan een band om je probleemzones als de billen, bovenbenen en bovenarmen. Nadat alle draadjes en stekkers waren aangesloten, toonde ik meteen gelijkenissen met Robocop.

De knoppen werden aangedraaid en whoooaaaaa daar ging ik. Het voelt eerst alsof er 1000 spinnen onder je huid kruipen maar naarmate de elektriciteit er door heen schiet, en de knop hoger en hoger wordt gezet, begreep ik opeens dat deze behandeling best wel eens succesvol zou kunnen zijn. Tijdens deze stroomstootjes (om de 10 seconden) doe je oefeningen met een coach. Na afloop ben je totaal niet moe of nat van het zweet. Fluitend liep ik het pand uit. Tot de volgende dag. Wat een heftige spierpijn had ik in mijn billen en benen. Gelukkig werd de spierpijn minder en zag ik mijn spieren strakker worden. Ze bieden hier diverse abonnementen aan en onder deskundige begeleiding ben je in no time helemaal klaar voor de zomer. Daar moet je alleen wat prikkeltjes voor over hebben.

Laatste nieuws