Blog: Lekker strak in je vel!

Dus Jennifer Hudson is klaar met Weight Watchers, na 4 jaar en bijna 40 kilo is ze nu 100% tevreden. Ook Jessica Simpson...

Dus Jennifer Hudson is klaar met Weight Watchers, na 4 jaar en bijna 40 kilo is ze nu 100% tevreden. Ook Jessica Simpson is nu helemaal op gewicht. En dat terwijl zij, toen Jennifer aan het lijnen sloeg, juist op zoek ging naar lichamelijke uitbreidingsmogelijkheden.

Lekker in je vel

Mariah Carey gaat helaas niet zo lekker met haar gesponsorde afvalpoging, wat natuurlijk heel begrijpelijk is. De ene gaat aan de drank en de ander gebruikt zijn of haar lichaam als voedselopslagplaats, een scheiding gaat je immers niet in de kouwe kleren zitten. Mariah doet het gewoon allebei. “Driemaal daags innemen, wegspoelen met champie en dan jezelf wijsmaken dat je nog prima in maat 34 past” is nu haar motto. Poor Mariah!

Wie nu wel enorm lekker in haar velletje zit, is Renée Zellweger. Ja serieus, ik dacht echt dat mijn ogen het definitief begeven hadden toen ik het las, maar dat heeft ze echt gezegd in een interview. Ze is blij dat mensen gezien hebben dat ze is, kuch, veranderd. Komt allemaal, ja gaat er maar effe lekker voor zitten, doordat ze er nu een gezondere en rustiger levensstijl op nahoudt. Ze rent bijvoorbeeld niet meer zo vaak hard, wat op zich heel verstandig is, aangezien ze toch al bar weinig reserve brandstoffen op of in haar lijfje had. Over eventuele kunstmatige ingrepen bleef Renée helaas opvallend stil.

Renée, ben jij dat?

Acceptatie

Het is eigenlijk ook heel triest dat mensen als Renée denken dat ze zichzelf zo moeten toetakelen om ‘geaccepteerd’ te worden in Hollywood. We zouden ons diep moeten schamen dat wij een industrie, die van met name vrouwen verwacht dat ze zichzelf half uithongeren, al dan niet bewust in stand houden. Ik geef toe dat ik drie keer per week ook een flinke strijd tegen de zwaartekracht lever in sportschool en Central Park, maar ik laat er geen glas wijn voor staan (en chocola en pasta en… Ok, ik sport om te kunnen blijven eten). Mijn bovenlichaam past prima in een maatje 38, maar mijn onderlichaam weigert daar pertinent aan mee te doen. Zolang alleen ik en niet mijn hele gezin een mijn jurkjes pas, ben ik zielsgelukkig met mijn lijf.

Hangry

Een maand geleden ontmoette ik Danielle van Grondelle. Ze is prachtig, beslist geen size 0, ‘maar’ wel topmodel. Danielle is namelijk ‘normaal’. Ze zegt het zelf “Ik ben model en ik mag eten”. Ze lijdt dus nooit honger, waarmee de kans dat ze hangry (hungry+angry) wordt en met telefoons gaat smijten of haar neus in de poeder doopt om toch maar iets binnen te krijgen, best klein is. Danielle heeft echt een droombaan en ze helpt daarmee ook nog eens duizenden jonge meisjes, die naar haar foto’s en prachtige, normale lijf kijken en denken “Krijg nou wat, ze heeft gewoon billen, net als ik”.

Weet je, ik word hier eigenlijk zo intens blij van. Ik denk dat ik mezelf op een lekker glas wijn trakteer en daarna ga ik even enorm op Danielle stemmen voor de Viva400! Lang leve de billen!!!


Danielle van Grondelle

Laatste nieuws