Blog: DR. Hilton

Wat is dat tegenwoordig met al die tegelwijsheden en zogenaamd wijze uitspraken, waarmee ik elke dag word geconfronteerd...

Wat is dat tegenwoordig met al die tegelwijsheden en zogenaamd wijze uitspraken, waarmee ik elke dag word geconfronteerd op Facebook en Twitter? Af en toen eentje, best leuk, maar elke dag. Hoezo? Ben je nu ineens de nieuwe Dalai Lama? Ik maak me eerder een beetje zorgen om de mensen die er inmiddels een sport van hebben gemaakt, via sociale netwerken mensen te leren wat een echte vriendschap is of wanneer een man een goede echtgenoot is. Als je elke dag op zoek moet naar al die wijsheden om ze vervolgens ook nog over jouw sociale netwerk te moeten verspreiden, dan heb je toch nooit genoeg tijd over om al die levenslessen in het dagelijks leven toe te passen? Voor je het weet is het bedtijd en heb je de dag verspild met het turen naar een computerscherm of smartphone.

Paris Hilton doet tegenwoordig ook al aan die ‘tegeltjessport’. Als ze geen foto’s van zichzelf op een feestje met hippe Nederlandse dj’s, een fotoshoot of haar zoveelste ski trip moet uploaden, citeert zij wijze celebs. Ik denk dat Paris probeert wat minder oppervlakkig over te komen. Ik ken dat, als je die 30 eenmaal voorbij bent, moet je toch hevig op zoek naar de zin van het leven en Paris is daar nu heel druk mee. Ik weet niet of haar vriendje Viper daar iets mee te maken heeft, die komt namelijk net van de basisschool, dus wat weet die nou helemaal? Maar misschien vindt Viper het juist heel opwindend dat Paris al ‘zoveel’ weet. Hoe zeggen ze dat ook alweer? “Een kinderhand is gauw gevuld”… Ik zie helemaal voor me hoe Vipertje ’s avonds, met zijn pyjama-aan-één-stuk van Cars, natte haartjes en duim in de mond roept: “Nog een keer, nog een keer!” Waarop Paris hem, strelend over zijn bolletje, weer spannende verhalen vertelt over haar leven als socialite. En dat ze, toen ze zijn leeftijd had, nog nooit gehoord had van Walmart of boodschappen doen. En dan sluit ze af met een intelligente uitspraak als: “It’s not your job to like me. It’s mine”. Wow!

Natuurlijk zijn er altijd mensen die geen greintje begrip kunnen opbrengen voor Paris’ pogingen volwassener te worden. Robert Redford bijvoorbeeld. Al jaren organiseert hij het prestigieuze Sundance Film Festival. Dat was jaren een feestje voor uitsluitend incrowd, totdat Paris bedacht dat zij daar ook maar eens haar gezicht moest laten zien. Robert was woest. Hij heeft ter plekke geprobeerd al zijn vriendjes over te halen Paris volledig te negeren, want ze had daar he-le-maal niks te zoeken. Gelukkig had Paris een lekker groot en donker exemplaar uit haar zonnebrillen collectie op haar neusje, dus die boze blikken om haar heen zijn haar kennelijk totaal ontgaan. Robert pruilde achteraf dat zijn feestje “Not as fun anymore” was door die stomme Paris.

Miss Hilton wist lekker nog wel een paar goedgevulde goodiebags mee te grissen. “TTYN, Robert” dacht ze waarschijnlijk nog bij het weggaan.

Laatste nieuws