Blog: Zeg maar: KAAAAAS!

  Tegenwoordig duiken er steeds advertenties op met een foto van een man, van wie je denkt “Zo, jij bent er heul vaak ui...

 

Tegenwoordig duiken er steeds advertenties op met een foto van een man, van wie je denkt “Zo, jij bent er heul vaak uitgestuurd vroeger”. Ik heb het over advertenties, waarin je als nietsvermoedende internet surfer wordt gevraagd of jij weleens gearresteerd bent. Wablief? Ja, natuurlijk dat je dan op zo’n schreeuwende oproep klikt en belandt in een enorm databestand waarin je niet alleen je eigen justitiële geheugen kunt opfrissen, maar ook die van de buurman. Even zijn naam invullen en hatsikkidee, daar verschijnt zijn volledige police record. Leuk joh. Bijna net zo leuk zijn de commentaren van eerdere bezoekers. De ene voelt zich ‘beter’ na elk bezoek. De ander trekt na twee jaar toch even haar vriendje na en weer een andere heeft na lang zoeken haar ‘baby daddy’, die wat achterligt met het betalen van alimentatie, gevonden. Voegt enorm toe aan de kwaliteit van het leven, deze site. Net als die App waarmee je kunt zien of er pedo’s in jouw omgeving wonen.

 

Toch moet ik toegeven dat ik al jaren een grote fan ben van TheSmokingGun.com, een verzamelplek voor de arrestatiekiekjes van onze geliefde celebrities. Helemaal nu de site vernieuwd is en je rustig, onder het genot van een wijntje (waar de celebs op de foto’s meestal een paar te veel van op hebben) op categorie kunt scrollen. Elke keer wanneer de site wordt verrijkt met een nieuwe mugshot, sturen mijn vriendinnen en ik die steevast naar elkaar door. En reken maar dat het nooit lang stil blijft wat dat betreft. Lindsey Lohan zorgt er persoonlijk voor dat de galerij regelmatig wordt aangevuld, net als camerageile Paris Hilton.

Je hebt ook artiesten die de site gebruiken om nog een beetje in de publiciteit te blijven, wanneer de roddelbladen ze al decennia geleden hebben uitgekotst. Zoals MC Hammer niet zo lang geleden. Alsof hij wilde zeggen “Koekoe, ik ben er nog hoor!” Voor iedereen geboren voor 1985, is er ook regelmatig een update van Flavor Flav (Ben je van na 1985? Nevermind). Hem beginnen de arrestaties een beetje op te breken aan de foto’s te zien. Over de doden niets dan goeds, maar de laatste mug shot van James Brown is mijn persoonlijke favoriet. Hij was opgepakt, omdat zijn met goud volgehangen vingertjes iets te hard op het hoofd van zijn vriendin waren terecht gekomen. Het was er nogal wild aan toegegaan, want zijn normaal zo zorgvuldig gekapte haartjes stonden alle kanten op.

Ik weet het, het is pure leedvermaak, maar van het soort waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen. Doen de arrestanten in kwestie namelijk ook niet. Miss LiLo staat er elk jaar alleen maar leuker op. Paris had de laatste keer duidelijk net een zonnebankje genomen en Bruno Mars staat op zijn mug shot overduidelijk schaamteloos met de kijker te flirten.

Oh en voor wie op zoek gaat naar het politiedossier van ene Carol Rock uit New York… dat ben ik dus niet!

Laatste nieuws