Blog: Keeping up with a Jackson

Het moet heel zwaar zijn om La Toya Jackson te zijn. Ten eerste die last die deze achternaam automatisch met zich meebre...

Het moet heel zwaar zijn om La Toya Jackson te zijn. Ten eerste die last die deze achternaam automatisch met zich meebrengt. Je zou maar van de Jackson clan zijn en zo vals zingen als een kraai of dansen als een paard met een hernia. Gelukkig kan La Toya aardig zingen en gelukkig is ze lekker los in die heupjes, maar zeg nu eerlijk, ze is toch wel een beetje het lachertje van de familie.

Het schijnt dat La Toya toch wat hitjes op haar naam heeft staan, maar die bewering deed bij mij geen enkel belletje rinkelen. Vandaar dus dat ik even in het YouTube archief ben gedoken. Ik kan dit overigens iedereen aanraden op een druilerige zondagochtend. Ik kwam langs clipjes waarin La Toya keer op keer een ruige doch sexy motorchick probeerde neer te zetten, steeds weer gehuld in een strak broekje, torenhoge naaldhakken en een soort glitter bustier met daarover een stoere leren jas. Zo geloofwaardig. En dan was er ook nog dat optreden waarbij het publiek een beetje in de war leek. Ze hadden duidelijk in de gauwigheid alleen de naam Jackson op de aankondiging zien staan en stonden nu te kijken naar iemand die sprekend op Michael leek en vrolijk rondhuppelde in de schoenen van Prince.

Ik sloot mijn ‘onderzoekje’ af met het nummer If You Feel the Funk, die me wel bekend voorkwam en zag een nog plastisch onaangetaste La Toya op een podium staan, omringd door een paar Duitsers die ondanks al die Funk niet van hun stoel te branden waren. En het enige wat ik van La Toya’s gezicht kon lezen was “Haal me hier weg, please”. Al T’s andere highlights in de showbizz zijn voor ons vooral een zoete herinnering aan al die slappe lachmomenten die deze pogingen de afgelopen decennia bij ons veroorzaakten. Thanks Toy!

Maar goed, iedereen heeft recht op een herkansing, ook La Toya. En dit keer met een eigen realityshow(hé, waar had ik die eerder gehoord?), die eigenlijk heel leuk is. Ik heb me nog niet eens geërgerd aan haar Knabbel (of Babbel)lachje, dus dit moet wel het beste zijn dat La T ooit heeft bijgedragen aan de showbizz. Het is buitengewoon lief te zien hoe zij haar moeder probeert te troosten door haar mee te nemen naar een snoepwinkel, hoe zij haar hart lucht bij jeugdvriendin Kathy Hilton (moeder van en bij dezelfde plastisch chirurg). Maar ook hoe zij nog steeds gelooft in de complottheorie rond haar broers dood. Zelfs nadat MJ via een helderziende duidelijk laat weten dat zij daar nu eindelijk eens mee moet ophouden en dat hij het heel leuk heeft in het hiernamaals. No worries sis!

La Toya gaat in de komende afleveringen ook nog daten. Dat is hier, zelfs na zulke drastische gezichtsverbouwingen en zoveel tragische zoekresultaten op iTunes,  nog steeds mogelijk. En hopelijk komen we er ook nog achter of ze nog maagd is of niet… Ik blijf dus nog even hangen!

Laatste nieuws