Ik wil het vandaag hebben over babyvet en het gebrek daaraan in Hollywood. Iedere keer wanneer een actrice is bevallen, zitten vrouwen over de hele wereld vol sarcasme en tappend met hun ongeduldige voetjes te wachten tot al die extra kilo’s er weer af zijn. Stiekem genieten zij van elke onvoordelige snapshot van de kersverse moeders, waarop nog duidelijk sporen van fastfood cravings, blubberbillen, zwangerschapsacne en al die andere nare bijverschijnselen die zwangeren overkomen te zien zijn. Vrouwen zijn meedogenloos.

Hollywoodvrouwen zijn ook meedogenloos, helemaal als het aankomt op het volledig uitwissen van zwangerschapssporen. Goed, natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen zoals Jessica Simpson van wie ik nu geen namen ga noemen.

Ik zal jullie wat vertellen over zwangerschapskilo’s: Voor de gemiddelde vrouw zijn die namelijk hardnekkig, soms zelfs permanent. Je hebt ook vrouwen die na de zwangerschap dankzij de borstvoeding alles of meer kwijtraken. Deze vrouwen moet je rond die tijd maar even negeren en accepteren dat de wereld soms oneerlijk en onnodig wreed kan zijn (voor hen, die na 8 maanden nog op 10 kilo plus zitten).

Maar goed, Hollywood. Vorige maand keek iedereen al vol bewondering naar Claire Danes. Het enige wat erop wees dat zij een maand voor de Emmy Awards nog uit twee personen bestond, was haar opmerking dat ze hoopte dat haar borsten niet gingen lekken. Ik geef Claire het voordeel van de twijfel en ga er vanuit dat ze dit zei, omdat ze zich echt zorgen maakte, niet omdat zij andere moeders met 1 maand oude baby’s en gierende zwangerschapshormonen nog een reden wilde geven in tranen uit te barsten. Voordat ik zelf moeder werd, nam ik me voor net zo mooi zwanger te worden als Heidi Klum zodat ik, een maand na ‘delivery’, weer strak en fabulous op feestjes kon verschijnen, net als Klum tijdens de MTV Awards. Ik wist toen nog niet hoe weinig ruggengraat zwangere vrouwen in bepaalde gevallen hebben en dat dit precies de vrouwen zijn die minimaal 25 kilo aankomen… Heidi valt niet onder die categorie, maar Heidi moet ook in de WW als ze niet snel terugschiet in barbiemodus, ze moet wel.

Ondertussen kijk ik naar de Oscars en zie hoe Adele haar Oscar in ontvangst neemt. Adele doesn’t give a damn. Adele zag er al zwanger uit voordat zij zwanger was. Ze geeft eindeloos toe aan haar sugar cravings en koopt desnoods een grotere jurk. Ondertussen ligt de hele wereld aan haar voeten, neemt ze de ene prijs na de andere in ontvangst en wij blijven haar CD’s maar kopen en grijsdraaien. You go Adele!

Mijn bewondering gaat eigenlijk echt uit naar Reese Witherspoon. Hoe zij daar opkwam met haar post-zwangerschapsbuikje in een Spanx gepropt, zwaaiend met haar ‘post-zwangerschapsarmen’, dàt is nou een normale, verse moeder. Reese straalt uit dat het echt wel weer ‘goed’ gaat komen met dat lijf van haar, dat het gewoon even wat tijd nodig heeft. En dat is wat Hollywood meer mag uitstralen wat mij betreft. Dankjewel Reese!