Bettina kookt… Pompoensoep

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering....

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering. Zeker als Adjunct Bettina iets homemade meeneemt. En nu kun jij hier ook van genieten, maar je moet wel zelf de keuken in kruipen!

Pompoensoep

Afgelopen weekend had ik het zó koud, dat ik het tijd vond om een pan soep te maken. Ik ben dol op soep, ik kan het van ’s morgens tot ’s avonds eten (en dat is maar goed ook, want het werd een gróte pan soep). In mijn buurtsuper zag ik flespompoenen liggen, dus de keuze was snel gemaakt: pompoensoep. Bovendien is het bijna Halloween..

Wat heb je nodig? 2 uien, in blokjes 4 tenen knoflook, geperst 1 prei, in ringen 1 stuk verse gember, geschild en geraspt 1 rode peper 1 of 2 eetlepels rode currypasta 1 flespompoen, in blokjes (je hoeft ‘m niet te schillen, dan wel wassen) 4 winterwortels, in schijfjes 1 aardappel, geschild, in blokjes 1 blikje kokosmelk (kippen)bouillonblokjes Scheut gembersiroop (witte) peper en zout naar smaak

BereidingFruit de uien, knoflook, prei, verse gember, rode peper in een scheut olijfolie aan. Voeg currypasta toe en fruit even mee. Dan de pompoen, aardappel en de winterwortels erbij, even mee laten bakken (niet te bruin laten worden). Dan het bouillonblokje, het blikje kokosmelk en zoveel water erbij totdat de groenten onderstaan. Scheut gembersiroop erbij, en een half uurtje laten pruttelen tot de wortel, aardappel en de winterwortels goed zacht zijn.

Doe dan een schort om en pureer de soep met een staafmixer. Waarom dat schort? Dat merk je vanzelf. Hou ook vast een doekje bij de hand om soepspetters elders uit de keuken te verwijderen. Misschien ben ik gewoon niet zo handig, of heb ik een crappy staafmixer, maar ik heb altijd overal vlekken als ik soep pureer.

Proef de soep, er moet hoogstwaarschijnlijk veel zout en een flinke snuf witte peper bij. De groenten zijn allemaal erg zoet, dus er moet meer zout bij dan je zou denken.

Nu kieper ik er een halve zak knapperbolletjes in en begin te eten, maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen. Beetje fijngesneden koriander erin is lekker, of een gesneden bosuitje. Ach, deze soep kan veel hebben, experimenteer maar wat. Als je groentenbouillon gebruikt ipv kippenbouillon heb je een vegetarische maaltijdsoep. Als je wat uitgebakken spekkies aan het eindresultaat toevoegt niet meer J

Alle recepten van Bettina zien? Klik hier.

Laatste nieuws