Alexandra loves: ? ‘Franse pharmacies’

Onze saaie Nederlandse apotheek is een noodzakelijk kwaad voor recepten en acceptabele suikervrije drop. De Franse apot...

Onze saaie Nederlandse apotheek is een noodzakelijk kwaad voor recepten en acceptabele suikervrije drop. De Franse apotheek, daarentegen, is een waar feest om binnen te stappen. Je weet wel die winkels met die flikkerende groene kruizen op hun voorgevel. Ze zitten daar bijna op iedere hoek van de straat. Dit weekend was ik in Parijs en ik ben er weer verschillende binnengewandeld. Mijn voorkeur heeft die op de hoek van Rue de Rennes en Rue du Four in Paris (in het 6e). Ik kan me er uren in vermaken. Naast geneesmiddelen en andere typische apothekers spullen hebben ze een flink aanbod beauty producten. Ken je de merken als Klorane, Avene, Caudalie, Nuxe, La Roche Posay en Rene Furterer?
Nuxe heeft een bestseller in zijn assortiment, namelijk de Nuxe Huile Prodigieuse Or. (€ 29,95  30 ml ) Deze verzorgende olie bevat goudkorreltjes die je huid en haar laten stralen en schitteren. Deze golden shimmer staat prachtig op je jukbeenderen! I love it.

René Furterer is dé pionier op het gebied van haarverzorging. Zijn filosofie is niet voor niets `mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid net als een plant in vruchtbare aarde.` Enkele kappers in Nederland verkopen zijn shampoo´s. Probeer ze eens uit. Ik vind ze geweldig. De shampoo´s bestaan uit etherische en aromatische oliën en ruiken goddelijk. Ook de andere haarproducten van René kan ik aanbevelen; dikke gele welriekende crèmes.

Caudalie is ook één van mijn favoriete producten. Dit Franse merk staat bekend om zijn fantastische lijn producten gebaseerd op druiven en vinotherapie. Bij vinotherapie behandeling moet je denken aan wijnbaden (niet van het badwater drinken!), lichaam scrubs van druivenpitten en massages met druivenpit olie. Druiven en dan het liefst de rode, blijken echte gezondheidsbommetjes. Het vruchtvlees, maar vooral ook de velletjes en de pitten, bevatten anti oxidanten die goed zijn voor huid, hart en bloedvaten.
Spuug ze dus nooit meer uit, behalve dan op je lichaam! Bovendien zijn hun producten ‘paraben vrij’, dat wil zeggen ‘zonder chemische conserveringsmiddelen’. Ik ben al een tijdje fan van hun cleansing milk (€ 13,50) en cleansing water (€ 13) Zoals je ziet vallen de prijzen ook enorm mee. Dit keer trokken de Caudalie Vinocaps mijn aandacht (€ 29,95). Dit beauty product los je niet op in bad maar slik je gewoon door. Beauty komt van binnen naar buiten, zeg maar. De vinocaps beloven al na drie maanden een strakke, jonge en stralende huid. Bovendien worden je rimpels aangepakt. Dit klinkt toch als muziek in je oren? Jammer dat ze niet naar wijn smaken.

Kom je voorlopig niet in een Franse pharmacie, geen nood, gelukkig hebben de Nederlandse apotheken naast hun geneesmiddelen ook nog ROC en Vichy in hun vitrine kast staan. Twee Franse merken die fantastische producten in hun assortiment hebben.
Bovenstaande prijzen, zijn de Franse prijzen.

Sommige producten kun je ook in NL kopen, maar zijn dan wel wat duurder.

Nuxe bij Skins Cosmetics in Amsterdam / Laren

Caudalie bij Celeste Parfums in Den Haag of online www.celeste-parfums.nl

Laatste nieuws