Krijg je écht hangbillen van hardlopen?

Dus zo zit dat

Nog steeds bezig om je lichaam summer ready te krijgen? Hard op weg om in shape te raken? Er zijn zoveel mogelijkheden om te trainen, af te vallen en strakker te worden. Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Wat werkt wel en wat werkt niet? We belden met trainer Louis en stelde de volgende vraag: Wat is nou beter als je wil afvallen, hardlopen of krachttraining?

Hardlopen of krachttraining?

"Wanneer mensen willen gaan afvallen, zijn ze sneller geneigd om te gaan hardlopen dan om krachttraining te gaan doen. Met hardlopen zou je meer calorieën verbranden en van krachttraining word je alleen maar gespierd. Dit is een misverstand, want juist van krachttraining gaat je lichaam vet verbranden. Dit komt omdat na het kracht trainen, je spieren nog steeds flink aan het werk zijn. Met andere woorden: na je krachttraining, wanneer je lichaam in rusttoestand is, verbranden je spieren nog steeds vetten", vertelt Louis. Dit verklaart ook waarom je een dag na je krachttraining nog flinke honger kunt hebben, want je spieren zijn nog steeds aan het werk. Louis benadrukt dat als je écht wil afvallen, het aanpassen van je voeding het allerbelangrijkste is.

Hangbillen

Op de vraag of je van hardlopen daadwerkelijk hangbillen krijgt, kon Louis ons helaas geen antwoord geven. Een rondje op het wereldwijde web vertelt ons het volgende: tijdens het hardlopen zou bij elke stap die je zet het collageen in je lichaam worden afgebroken. Collageen is het stofje dat je rimpels tegen gaat en zorgt ervoor dat je er jong uit blijft zien. Beter niet afbreken dus! Door de snelle passen die je zet met je volle gewicht kun je dus juist een verrimpeld gezicht, hangwangen, hangbillen en hangborsten krijgen. Dat willen we niet.

Laatste nieuws