Vijf bekende dames het klooster in

Lieke van Lexmond, Kim Feenstra, Christina Curry, Sanne Vogel en Elle Bandita zijn binnenkort te zien in het EO-programm...

Lieke van Lexmond, Kim Feenstra, Christina Curry, Sanne Vogel en Elle Bandita zijn binnenkort te zien in het EO-programma Op zoek naar God. De vijf dames vonden het stuk voor stuk spannend om te ontdekken wat een week stilte met ze zou doen. “Ik was bloednerveus om het klooster in te gaan”, onthult Lieke aan het AD.

Niet alleen omdat de tv-presentatrice zichzelf behoorlijk bloot moest geven, maar ook omdat ze haar onmisbare mobiele telefoon moest inleveren. “Maar het leven zonder gsm wende verbazingwekkend snel.”

Verder lijkt het Lieke erg te zijn meegevallen. “Ik kwam door die stilte vooral dichter bij mijn innerlijke kern en ben daardoor een rustiger, volwaardiger en uitgebalanceerder mens geworden.”

Ook Christina was verbaasd over wat de stilte en meditatie teweegbracht. Ze heeft nu zelfs altijd een bijbel op zak. “Om inspirerende teksten terug te lezen die mij verder helpen.”

Model Kim vond er ook veel rust. “Ik heb geleerd om mijn levenspartner (dj Michael Mendoza) echt te missen. Echt, onze relatie is door dit programma gegroeid, omdat ik zelf ben gegroeid.”

Elle Bandita was in eerste instantie heel sceptisch. “Ik ben door dat weekje zeker geen zweefteef geworden. Wel is er een mooi vuurtje in me aangewakkerd.”

Het had echter niet op iedereen een positief effect. “Ik ben heel atheïstisch opgevoed”, aldus Sanne. “Ik zocht God er op een bijna wetenschappelijke manier. En ik ben heel boos geworden toen ik tot de conclusie kwam dat God niet op een rationale manier te vinden is.” (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: ANP

Laatste nieuws