Bouchra van Persie

De vrouw achter Robin van Persie en moeder van twee kinderen. Bouchra en Robin kennen elkaar al vanaf hun jeugd. Ze ontm...

De vrouw achter Robin van Persie en moeder van twee kinderen.

Bouchra en Robin kennen elkaar al vanaf hun jeugd. Ze ontmoetten elkaar in Rotterdam en waren al snel tot over hun oren verliefd op elkaar. Op 20-jarige leeftijd waagt de Marokkaanse Bouchra de stap om in het huwelijksbootje te treden met Robin.

In 2005 wordt het huwelijk al op de proef gesteld als Robin wordt beschuldigd van de verkrachting van een vrouw in een hotelkamer. Of het waar is of niet, Bouchra blijft achter haar man staan en vindt net als de rechter dat hij onschuldig is.

Shaqueel
Als Robin de overstap maakt van Feyenoord naar Arsenal, verhuizen de twee naar Londen. Hier raakt Bouchra in verwachting van haar eerste kind. Hun zoontje Shaqueel wordt in de nacht van 15 op 16 november 2006 geboren in een ziekenhuis in Londen. “Ik had niet verwacht dat ik zo jong moeder zou worden. Het was immers de bedoeling na mijn studie eerst een carrière op te bouwen.”

Shaqueel van Persie is een druk en vrolijk mannetje en is de hele dag in beweging. Bouchra vertelt: “Weet je wat Robin met Shaqueel doet? Hij houdt zijn rechterbeen vast en vlak boven zijn linkerbeen houdt hij een speeltje. Daar moet Shaqueel dan tegen schoppen. Zo wordt hij vanzelf links.” Bouchra zelf vindt dit onzin, maar Robin staat er op dat Shaqueel links wordt.

Robin is een vader van strikte regels. Shaqueel moet gewoon op tijd naar bed, ook al moet Robin een wedstrijd spelen. Dat Robin niet zonder zijn zoontje kan blijkt wel als Bouchra tijdens het EK voetbal van 2008 vertelt: “Robin heeft een gigantische foto van ons zoontje Shaqueel in zijn hotelkamer staan nu”. Robin vertelt zelf dat de komst van zijn zoontje hem rust heeft gegeven.

Dina Layla
In mei 2009 laten Robin en Bouchra weten dat ze in verwachting zijn van hun tweede kind. Op 10 oktober 2009 komt hun dochtertje ter wereld, dat naar de naam Dina Layla luistert. Met deze gezinsverrijking nemen ook de dagelijkse huishoudelijke taken toe. Bouchra heeft dan wel een hulpje, maar helpt zelf ook veel mee. “Ik ben net als andere moeders met mijn kinderen bezig. En ook met schoonmaken, want dat is mijn hobby.”

Op deze manier probeert Bouchra vooral duidelijk te maken dat het leven van een voetbalvrouw helemaal niet zo glamorous is als het lijkt, want ook het schrobben van de vloer hoort erbij. Ze kan pas de deur uit als het huis netjes is, dus kruipt ze dagelijks in haar joggingbroek om aan het huishouden te beginnen.

Links: Bouchra en Robin van Persie. Midden: Robin en Shaqueel. Rechts: Bouchra en Dina Layla.

Andere kinderen
Ondertussen treedt Bouchra uit de schaduw van haar man. Samen met andere voetbalvrouwen deed ze mee aan het programma ‘Engelen van Oranje’, waarin de vrouwen meewerkten aan de bouw van een SOS kinderdorp in Kenia. Dit laat nog eens zien dat voetbalvrouwen niet alleen maar geïnteresseerd zijn in uiterlijk en dure modewinkels.

Bouchra vertelt hierover: “Het was een geweldige ervaring. Die warmte en liefde die de kinderen in zo’n kinderdorp krijgen. Ik heb alles gezien, we zijn in de sloppenwijken geweest, hebben de weeskinderen daar gezien én we hebben kunnen aanschouwen hoe de kinderen in de SOS kinderdorpen leven. Hoe goed ze uiteindelijk terecht kunnen komen. We hebben wat afgejankt daar. Ik kan niet anders zeggen dat deze ervaring mijn leven heeft verrijkt”.

 

Lees ook: Met deze knappe voetballers willen vrouwen op date

Laatste nieuws