Top 5 modefilms

Coco Avant Chanel Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel was een Franse modeontwerpster en wordt gezien als pionier in de mode-...

Coco Avant Chanel
Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel was een Franse modeontwerpster en wordt gezien als pionier in de mode-industrie. In 2009 kwam er een film uit die het leven van Chanel vertelt voor ze bekend werd als modeontwerpster.

Perfume
Perfume
is een film dat gaat over de mode-/parfumindustrie in hartje New York. Lorenzo Mancini is een beroemde ontwerper die leert dat hij stervende is. Met deze kennis probeert hij weer vrede te sluiten met zijn metgezel en ex-vrouw. Daarnaast is het zijn taak om zijn zoon te overtuigen hun modebedrijf niet te laten fuseren met de hip-hop mode-industrie.

Diana Vreeland: The Eye Has to Travel
De ‘Empress of Fashion’ zat in het midden van de twintigste eeuw vijftig jaar lang op haar troon als columniste voor en hoofdredacteur van de toonaangevende modetijdschriften Harper’s Bazaar.  In Diana Vreeland: The Eye Has to Travel blikt de in 1989 overleden Vreeland zelf terug op haar bewogen leven.

Valentino: The last Emperror
The last Emperror is een documentaire over het leven van Valentino Garavani. In de film zie je onder andere het dramatische einde van Valentino’s carrière, en toont hoe het er vandaag de dag aan toe gaat in de fashionscene.

 

Chanel Aubazine – Paris
Chanel Aubazine – Paris is een initiatiereis tussen het klooster van Aubazine, het weeshuis waar Chanel woonde tussen haar elfde en haar 21ste levensjaar, en haar appartement aan de Rue Cambon in Parijs, waar ze werkte.

Laatste nieuws