De langste tiener in de wereld wil model worden

Ze is nog maar 14 jaar en al  2.06 m. Ja, inderdaad  je leest het goed, 2 meter en 6 centimeter, de Braziliaanse, Elisan...

Ze is nog maar 14 jaar en al  2.06 m. Ja, inderdaad  je leest het goed, 2 meter en 6 centimeter, de Braziliaanse, Elisany Silva is met deze lengte de langste tiener in de wereld. Haar lange lijf komt niet zonder problemen- zo moest ze stoppen met school want ze past niet meer in de schoolbus. Haar ouders hebben niet genoeg geld om uit te zoeken waarom ze zo hard groeit en of haar bizarre groei behandeld moet worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elisany wil zelf het beste maken van haar meer dan gemiddelde lengte, ze wil haar nadeel omdraaien in een voordeel en model worden. Binnenkort hoopt ze haar catwalkdebut te gaan maken bij een bruidsmodeshow in de stad Belem, in het Noorden van Brazilië.

We zijn benieuwd of het haar gaat lukken. Van een runwaymodel  wordt verwacht dat zij ‘de juiste lengte en de juiste maten’ heeft; in het algemeen heeft men wel de voorkeur voor een wat langer model; 1.75 is zo’n beetje het minimum, iets langer is wenselijk. 180 cm wordt vaak als ideale lengte gezien. Veel langer is men vaak weer niet blij mee omdat er dan op de catwalk lengteverschillen tussen de modellen en bovendien is er de kans dat de kleding te kort wordt.

Aan de andere kant houdt de modewereld altijd wel van een karakteristieke uitzondering dus wie weet wordt Elisany opeens de verrassing van de komende internationale fashionweeks.

Laatste nieuws