Het nieuwe it-model is een uhhh

Martin Cohn is New York’s nieuwste, hottest It-boy. Hij is peroxide-blond, heeft een licht getinte huid, is mooi en heef...

Martin Cohn is New York’s nieuwste, hottest It-boy. Hij is peroxide-blond, heeft een licht getinte huid, is mooi en heeft zijn huidige status vooral te danken aan de al ruim zes maanden durende intense aandachtvoor hem in street-style blogs. Hij werd zo vaak gefotografeerd door The Sartorialist, Garance Dore en dergelijke adepten dat zij bijna zijn persoonlijke stijlverslaggevers zijn geworden. Daardoor is hij ook nog eens één van de meest gewilde gasten in het New Yorkse partycircuit.

Kortom Cohn geniet momenteel een celebrity status die wellicht een tikje uit proportie is in verhouding tot zijn prestaties. Die, geeft hij zelf toe, vrij beperkt zijn. Slechts een paar catwalk shows en een stuk of twee shoots voor de Italiaanse Vogue. En natuurlijk droomt hij er van, net als menig ander model,  om acteur te worden.

Zijn androgyne looks zijn het meest opvallend aan model Martin Cohn. Hij is dan ook erg mooi met z’n gelijkmatige fijne trekken en de onduidelijkheid in zijn uitstraling wat betreft zijn sexe zorgt ervoor dat hij zou populairis geworden bij ontwerpers en fotografen. Zijn meisjesachtige voorkomen fascineert. Hij loopt dan ook shows voor zowel mannen als vrouwencollecties.

Zo liep hij tijdens Fashionweek New York voor de zomer 2010 mee met de show van ontwerpster Elise Overland. Daar werd zijn optreden gezien als het hoogtepunt van de avond. Hij sloot de show in een strakke paillettenjurk, hoge hakken en met nepborsten. Vrouwelijkheid ten top zonder gevoel van travestie.

Wat denk jij? Is alle mediaandacht, deze week staan er ook een artikelen in de Engelse Grazia en The Guardian, terrecht? Is hier sprake van een nieuwe Agyness Deyn?

Laatste nieuws