Maxima kiest opnieuw voor Jan

Na een voorzichtige eerste stap met het postzakjasje heeft prinses Maxima gisteren opnieuw gekozen voor een Nederlands o...

Na een voorzichtige eerste stap met het postzakjasje heeft prinses Maxima gisteren opnieuw gekozen voor een Nederlands ontwerp. Op Prinsjesdag verscheen ze in een zalmroze, nauwsluitende japon met geborduurde bloemetjes van ontwerper Jan Taminiau uit zijn couture-collectie van januari 2008, getiteld Evolution.

Jan Taminiau

Taminiau zal in zijn nopjes zijn met de keuze van Maxima, die een aangepaste, speciaal voor haar gemaakte jurk droeg – stukken langer dan de mini-bloemenjurkjes uit de originele collectie. De kans is groot dat hij tot op het laatste moment in onzekerheid verkeerde over Maxima’s keuze – maar ze moet de jurk wel speciaal besteld hebben bij hem, aangezien couture slechts in opdracht gemaakt wordt.

Maxima
Maxima op prinsjesdag

De korte versie

Het schijnt dat Maxima de ontwerper al jaren volgt en eerder dit jaar de stap waagde ook echt iets van hem te dragen op de modebiennale in Arnhem. Het postzakjasje wat ze toen droeg, beviel zo goed dat ze het opnieuw uit de kast haalde in New York vorige week, ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de stad.

Ik vind het een verfrissende en geslaagde keuze van Maxima, die zoÂ’n strakke jurk prima kan hebben. De wat stijve mantelpakjes van Belgisch modehuis Natan waar ze gewoonlijk de voorkeur aan geeft, maken haar stukken ouder dan ze is. Hopelijk zet ze deze koers voort, straks als koningin. Wat vinden jullie van haar keuze?

Laatste nieuws